kuline, да обяснявам ли защо съм дал този отговор или ще се сетиш? Да. Знам, че ще искаш да ти кажа.![]()
Така. Любопитството надделя.Ако е есента пчелите са по - склонни да приемат майка и обединяването се получава по - лесно, но сега е ранна пролет и пчелите в повечето случаи биха искали да си произведат нова майка и едва ли ще искат някаква чужда и не чак толкова добра. Защо казвам толкова не добра? Ами колегата ще ги обединява с някакви по - слаби семейства, а не със силни, а за да са слаби значи майката не е добра. Та пак повтарям: - на пролет майките не се приемат толкова лесно и биха донесли повече загуби тези обединения отколкото ползи. Но всеки може да опита. Така знанията се забиват по - дълбоко в мозъка.
![]()
Пусто му и любопитство.
Принудих те, да дадеш аргументиран отговор на питащия, какъвто аз не мога да дам.
Нека пробва това, което предложих, пък после да пише за резултата, защото няма да има полза от търтовките, както и от слабите отводки, пък тогава да съдим "Кой крив, кой прав. А?
Четох в един съвеЦки учебник по "пчеловодство", че в промишленото пчеларство е нецелесъобразно да се "оправят" търтовъчни семейства......подпушват се здраво, за да се насмучат с мед, и се стръскват на края на пчелина в-у платно....и после пчелите се разлетявали по съседните кошери.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))