Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 14 от 41 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 131 до 140 от общо 404
    Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    . Търтовките са доста по силни
    Първо се увери, че няма майка като направиш втори по обстоен преглед ,защото понякога през пролетта има майки пронасящи търтейви яйца чак тогава реши как ще постъпиш.За мен е прекалено рано семейство да стане търтовка ако есента всичко е било наред.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    kuline, да обяснявам ли защо съм дал този отговор или ще се сетиш? Да. Знам, че ще искаш да ти кажа.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    kuline, да обяснявам ли защо съм дал този отговор или ще се сетиш? Да. Знам, че ще искаш да ти кажа.
    Казвай, за да дискутираме и ... в крайна сметка помогнем на човека.
    Чудя се защо задава тия въпроси, след като има доста познания.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Така. Любопитството надделя. Ако е есента пчелите са по - склонни да приемат майка и обединяването се получава по - лесно, но сега е ранна пролет и пчелите в повечето случаи биха искали да си произведат нова майка и едва ли ще искат някаква чужда и не чак толкова добра. Защо казвам толкова не добра? Ами колегата ще ги обединява с някакви по - слаби семейства, а не със силни, а за да са слаби значи майката не е добра. Та пак повтарям: - на пролет майките не се приемат толкова лесно и биха донесли повече загуби тези обединения отколкото ползи. Но всеки може да опита. Така знанията се забиват по - дълбоко в мозъка.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Така. Любопитството надделя. Ако е есента пчелите са по - склонни да приемат майка и обединяването се получава по - лесно, но сега е ранна пролет и пчелите в повечето случаи биха искали да си произведат нова майка и едва ли ще искат някаква чужда и не чак толкова добра. Защо казвам толкова не добра? Ами колегата ще ги обединява с някакви по - слаби семейства, а не със силни, а за да са слаби значи майката не е добра. Та пак повтарям: - на пролет майките не се приемат толкова лесно и биха донесли повече загуби тези обединения отколкото ползи. Но всеки може да опита. Така знанията се забиват по - дълбоко в мозъка.
    Пусто му и любопитство.
    Принудих те, да дадеш аргументиран отговор на питащия, какъвто аз не мога да дам.
    Нека пробва това, което предложих, пък после да пише за резултата, защото няма да има полза от търтовките, както и от слабите отводки, пък тогава да съдим "Кой крив, кой прав. А?

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Четох в един съвеЦки учебник по "пчеловодство", че в промишленото пчеларство е нецелесъобразно да се "оправят" търтовъчни семейства......подпушват се здраво, за да се насмучат с мед, и се стръскват на края на пчелина в-у платно....и после пчелите се разлетявали по съседните кошери.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Ако е есента пчелите са по - склонни да приемат майка и обединяването се получава по - лесно, но сега е ранна пролет и пчелите в повечето случаи биха искали да си произведат нова майка и едва ли ще искат някаква чужда и не чак толкова добра.
    Дали е пролет или есен няма никакво значение единственият проблем са яйцата и ларвите при наличието им пчелите имат алтернатива.
    Този пост е редактиран от Дамян Дамянов; 16.02.2016 в 04:19. Причина: грешен цитат

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Чудя се защо задава тия въпроси, след като има доста познания.
    Щрака му акъла. Не си ли усетил. Ако и ние имахме мозък като неговия...

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Имам притеснение, за майките. Търтовките са доста по силни от слабите отводки.
    През активния сезон ги праскам върху силни кошери и не ми пука. На другия ден шепа подмор и всичко е ок, но сега имам притеснения. Ако поне двама кажат че са го правели и няма грижи ще им повярвам
    Би ли казал -има ли търтеево пило.Кажи и кави ти са намеренията, а ние ще подкрепим или отхвърлим.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Щрака му акъла. Не си ли усетил. Ако и ние имахме мозък като неговия...
    Нямаше да сме пчелари.

Шегувам се, разбира се.
    Той има знания, има и стратегия.
    Ние пък се налага понякога (когато можем) да го провокираме, да дава аргументирани отговори, които да не можем да опревергаем.

Страница 14 от 41 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •