То на световно ниво не могат да кажат, а ти пък искаш тук в БГ да знаят.Първоначално публикувано от кирил
То на световно ниво не могат да кажат, а ти пък искаш тук в БГ да знаят.Първоначално публикувано от кирил
Което автоматично ще рече, че ОК не е толкова сигурна колкото ти се иска.Първоначално публикувано от evgeni.filimonov
"Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов
Да,но със своевременното третиране ще отпадне един заподозрян.Първоначално публикувано от kando
Колеги,аз съм новобранец ,и аз тре тирах с варотом ама честно да Ви кажа не съм много сигурен в качествата на тези опаковки.Не искам да обидя производители или вносители,но как можеш да разбереш какво слагаш?Дали е истинско или менте.За напред смятам да третира с оксалова к-на.Иначе някой печели а ти губиш,нещо като с фалшивите семена в земеделието.Провалена година ,ако с това си вадиш хляба.
Днес беше подходящо времето за облет и част от семействата го направиха но ........два кошера не искаха независимо от еднаквите условия /външна температура, вътрешна, сила на семействата и местоположение на кошерите. Та любопитно ми е дали нежеланието за облет може да бъде признак за качество на зимуване /добра храна, микроклимат и т. н. или проблем.
Гледал съм няколко сръбски пчеларски клипа в нета.Все с окс. к-на третират.Може би не ползват ленти.Вярно че се слагат лесно, ама важен е ефекта.
На световно ниво не знаят причините за изчезването на пчелите... това исках да кажа, а не че ОК не върши работа. Четете по-внимателно, моля.Първоначално публикувано от kando
Аз имам приятел пчелар от Самоков, който след изпарение на ОК , на 3-я ден имаше над 200 акара по дъното.
Аз също третирах с ОК , но това беше третото ми третиране с препарати за сезона, а второто третиране даде нжуните резултати.
Все си спомням за изказването на Юрката, как от всичките си семейства третирал само едно с лентички, за да не ги изхвърли и само то оцеляло. Кажете сега, че акара не е виновен.
Не бива да се заяждаме по между си,а да открием най доброто(ефикасно) средство за борба с тази гадина.Употребявали ли сте не химични средства освен строителна рамка.Споделете.
Притеснен съм дали ще стигне меда ако се застуди трайно няколко месеца та докато е по топло може ли да се сложи канди /акациев и пудра захар / отгоре на рамките за всеки случай сега??? Първа година зазимявам и ще съм благодарен на всеки който сподели какви са признаците че едно семейство гладува.
Най добре е да погледнеш кълбото къде се намира.Ако е до горните летви трябва да подхраниш ако е по надолу няма нужда.Но за да прецениш правилно трябва да направиш прегледа около 9ч или 16ч.Със колко мед си ги зазимил?Първоначално публикувано от Nic 59
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))