Няма противоречие, миналата година зазимих моята нестандартна японска тръвна в съответствие на това, че няма да съм в България до средата на лятото, и тя умря. Сега моите японски тръвни са зазимени в съответствие на това , че ще си бъда в България през пролетта. Зазимяват се по различен начин.
Сподели , къде е разликата ? На мен ми става , все по-интересно ?
Тук някои колеги казваха, че само японската пчела го може. Иване да не си внесъл японски пчели?
Всички пчели могат да убиват оси и стършели по този начин. Уникалното при азиатските пчели е че примамват стършела да влезе в кошера, след което му разказват играта. Европейските предпочитат да водят войната извън кошера.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
Адаш, не винаги вмешателството е полесно, номера е да е полезно, понякога пчеларя воден от добри намерения извършва интервенции дето влияят лошо на пчелите. Аз ги оставих да се самозазимят без да местя и да правя нещо просто се убедих, в достатъчността на запасите.
Ангеле , ти и да искаш да местиш нямаш тази възможност .
Всички пчели могат да убиват оси и стършели по този начин. Уникалното при азиатските пчели е че примамват стършела да влезе в кошера, след което му разказват играта. Европейските предпочитат да водят войната извън кошера.