Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 132 от 683 ПърваПърва ... 3282122130131132133134142182232632 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,311 до 1,320 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от SD_ Виж публикацията
    Благодаря на всички за отговорите!
    Сложих му пита с пресно пило в центъра на семейството. Надявам се да направят маточници на нея. Като ще премахвам останалите маточници по другите пити, ако направят повече маточници на питата която му сложих, мисля да оставя един или два (най-хубавите) а другите да ги хмахна.
    Възможно ли е, ако излязат две майки, от тези два маточника, кошера да се рои, при положение че кошера в момента няма майка и към днешна дата е в роево настроение или ще остане по силната от двете?
    Нещо се обърках.Нали имаше маточници ,какво стана с тях?Ако някой се е излюпил няма да заложат нови на новата пита.Това ще ти покаже дали има майка.Ако се е излюпил някой около 20 ,към 27-28 трябва да има снесени яйца.За двете майки: първата ,която се излюпи ще унищожи другата.Според мен няма да се рои.

Наблюдател
    Регистриран
    14.06.2014
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Нещо се обърках.Нали имаше маточници ,какво стана с тях?Ако някой се е излюпил няма да заложат нови на новата пита.Това ще ти покаже дали има майка.Ако се е излюпил някой около 20 ,към 27-28 трябва да има снесени яйца.За двете майки: първата ,която се излюпи ще унищожи другата.Според мен няма да се рои.

Благодаря!
    Махнах ги.. преди да видя, че съм прехвърлил майката с отводката. : )

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    "но защо не са премахнати останалите маточници ако се е излюпила нова майка? "Това е цитат от твоят пост.Проба-грешка ,понякога така се учи.Успех.

Автор
    Регистриран
    21.05.2015
    Пчеларски район
    Плетена.общ.Сатовча.1000н.в.
    Здравейте.Казвам се Юли и съм поредния начинаещ но не млад ентусиаст.Вчера се сдобих с две отводки които ще прехвърля в ДБ кошери.Две рамки люпещо се пило,рамка с мед и прашец,празна рамка да си има работа майката и лист за градеж.Започвам да подхранвам със захарен сироп и по-малко да ги безпокоя.Може би на 10 дни веднъж ще ги поглеждам и евентуално да добавям празен лист.Исках да питам има ли нужда от някаква друга подхранваща храна заедно със сиропа.Целта е да се зазимят две добри семейства.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    В момента не.Ако сиропа ти не е инвертиран не прекалявай с количеството му.Осигури им вода-ако няма наблизо.Не забравяй акара.Успех!

Наблюдател
    Регистриран
    18.12.2014
    Пчеларски район
    София
    Здравейте.
    Радвам се че съм във форума и мога да чета и комуникирам с вас. Искам да ви покажа първата моя работа по кошерите където си купих вчера и вече даже и сложих на пчелина.
    С тази операция се надявам да хвана някой рояк. В кошера съм наредил три пити с основи и стара пита, преградна дъска и пророй.
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	IMG_20150604_201710.jpg
Прегледи:      305
Размер:	96.0 KB
ID:	4432

Потребител
    Регистриран
    22.05.2012
    Пчеларски район
    гр.Попово
    Не бих искал да те обезкуражавам, но малка е вероятноста да влезе рой в този нов кошер, поне го обгори малко. Успех!

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Какво ще се промени, ако е обгорен?

Потребител
    Регистриран
    22.05.2012
    Пчеларски район
    гр.Попово
    Във форума има много изписано по темата, но е добре да се прочете и това http://agronet.bg/bee-keeping/bee-ar...hvashtane.html

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от siko13 Виж публикацията
    Не бих искал да те обезкуражавам, но малка е вероятноста да влезе рой в този нов кошер, поне го обгори малко. Успех!
    Цитат Първоначално публикувано от delpi Виж публикацията
    Какво ще се промени, ако е обгорен?
    Рояк ще влезе в този кошер, но в него трябва да има стари пити, недоизградени, основи и някое покривно парче плат, което е хубаво обмазано с клей.

Страница 132 от 683 ПърваПърва ... 3282122130131132133134142182232632 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •