Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 13 от 18 ПърваПърва ... 31112131415 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 121 до 130 от общо 172
    Почетен Автор
    Регистриран
    28.03.2011
    ...бе има и други начини....ма кой съм аз, и кой си ти, че да ти давам аз съвети wink;
    ...тва от гледна точка на един цитат :
    "Победителите търсят и намират решение на проблемите си, а неудачниците търсят и намират виновник за проблемите си и оправдание за неуспехите си."

Цитат Първоначално публикувано от Charles Bukowski
    У някои хора няма и грам лудост. Представете си какво противно съществуване водят!

Автор
    Регистриран
    14.10.2010
    Поздравления за Матеев!Заядливите подмятания, с тънка ирония, не правят чест на коментиращите!
    Винаги ми е било неприятно, че други държави(с които можем да се сравняваме) имат толкова добро производство на инвентар- поляците, сърбите и т.н., а нашето е занаятчийско.
    Защо да няма български производител, защо трябва парите ни да отиват извън страната, защо да създаваме препитание и работни места на чужденци!?
    Ето, има човек, не само с идеи, но и с възможности да реализира проекти, които мога да помогнат на българските пчелари!
    Ако не можем да помогнем със съвети, идеи или нещо друго, заядливите подмятания са излишни!

Цитат Първоначално публикувано от Ruslan
    ....
    Защо да няма български производител, защо трябва парите ни да отиват извън страната, защо да създаваме препитание и работни места на чужденци!?...
    Това Руслан ли го казва? Малко ксенофобско май звучим тука? А от чужденците като взимаме пари наготово (субсидии) не се оплакваме
    Нема наши нема чужди, има глобализация - всички сме еднакво зелени, само нашето брат циганина е по-зелен.
    "Спокойствие и само спокойствие" - Карлсон който живее на покрива.

Автор
    Регистриран
    14.10.2010
    Развитието на собствено производство не е ксенофобия.Производството, високата добавена стойност, дават водят до просперитет на една държава(респективно на населението).
    Няма нищо ксенофобско в това, човек да предпочете българското!
    Между другото безплатен обяд няма-субсидии наготово не получаваме, плащаме си по един или друг начин!

Почетен Автор
    Регистриран
    28.03.2011
    Аз основи, чуждо производство не съм виждал...пък и да вида, нема да си купя....не знам Руслан откъде зима вносните?!?!?

....иииии, Руслане, машината за основи на Матеев е турска,ще не ще пак до чуждото е опрел... иначе му казах, че ако ги догоди да са добри, пръв че си купим wink;
    Цитат Първоначално публикувано от Charles Bukowski
    У някои хора няма и грам лудост. Представете си какво противно съществуване водят!

"Заядливите подмятания, с тънка ирония" са с цел, Матеев да не стане "поредния" производител с етикети "100% от восък" основи. Такива си имаме достатъчно. А ако наистина произвежда качествен продукт, то пазара му е гарантиран. Аз също бих си купувал от него, дори и на по-висока цена. Важното е да знам за какво плащам.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    При мене това с лъжата няма как да стане. То може да се случи само в малка семейна фирмичка, в която основните работници са членове на семейството и по този начин "семейната тайна" лесно може да бъде опазена.

При мене говорим за стотици работници, които непрекъснато си шушнат един на друг какво е направил шефа. Дето се казва ако случайно нещо съгреша, след половин час ще го знае целия град. Ако се разпоредя да се слага парафин във восъка, това ще стане "публична тайна" само след половин до един час.

Та след като знам тази особенност на българския манталитет, за мене не остава нищо друго освен това да ги правя нещата така, както трябва да бъдат. Така е например в козметиката. Произвеждам милиони пасти за зъби, шампоани или бои за коси. Някъде някой по целия свят периодично прави изследвания на мои продукти и ако дори само веднъж открие разлики между продукта и това, което го пише на кутийката, сигурно ще ме скъса от съдебни дела. Просто няма друг начин.

Особенно напоследък с тази GMP мания, която се налага от Европа, с нея просто не може гък да се каже - или всичко ти е перфектно като производител, или пазара просто те изхвърля. За да съм сигурен че ще отговарям на GMP стандартите и в медопроизводството, въобще не се колебах - започнах от чистата нула и сега строя едно чисто ново хале от 600 кв.м., в което ще бъде цялото производствено пчеларско оборудване. Чистотата в това хале ще бъде издигната в култ. Хората ще ходят по терлички с бели манти, забрадки и ръкавички и с превръзка пред устата - да не би някой да кихне в меда. След като говорим за хранителен продукт - GMP стандарта има жестоки изисквания.

Изглежда страшно, но това е бъдещето и аз се подготвям за него. Не знам обаче дали ще се подготвят и другите производители. Ако не го направят - пазарът със сигурност ще ги изхвърли. Глобите са жестоки, ако не се спазват GMP стандартите, а крайния срок за привеждане в ред на всички хранителни производства (в това число и на основи) доколкото си спомням е 6-ти месец тази година.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Та това, което намекнах за производителите на основи - че трябва на кашона им да пише какво има вътре - това е само черешката на тортата. Истината е много по-жестока - чака ги GMP стандартизация, и ако това не го направят с щракване на пръсти през следващите 1-2 месеца - лошо им се пише.

От личен опит мога да кажа, че привеждането на едно производство в съответствие с GMP стандартите обикновенно струва няколко стотин хиляди лева. В повечето от случаите по-евтино излиза да се събори цялата сграда и да се построи нова. Също и за машините - понякога е по-евтино да се изхвърлят и да се купят нови. Това вече съм го играл. Няма как - това е Европа с нейните си изисквания.

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    Ееех, Матеев сега пък ще предизвикаш и дефицит ...., че да станеш олигарх.. :D
    Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ха-ха...

Бъдете сигурни, че големите фирми във бранша вече се подготвят. Само дето не го пишат това по форумите.

Иначе от наесен нито един буркан с мед няма шанс да се появи по рафтовете на големите вериги, ако производителя му няма GMP сертификат. Самите собственици на вериги стриктно го изискват това. Когато се прави износ също - вносителите ще изискват GMP, защото на тях ще им го искат магазините.

Страница 13 от 18 ПърваПърва ... 31112131415 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •