Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 13 от 40 ПърваПърва ... 3111213141523 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 121 до 130 от общо 395
    VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от kapanec Виж публикацията
    Очаквам някой да сподели правилната дозировка при използването на флакона с Етер.
    Благодаря на tsc1 за флакона.Колеги спрете да се дракате с човека,на никой нищо лошо не направил и на никой в канчето не е бръкнал. Може и да не е пчелар но на теория е подготвен доста повече от някой пчелари освен това има и нюх за бизнес.Нашата работа стана като в поговорката"Направи добро изяж ЛайНО"
    Явно си получил отговор на въпроса си.
    Интересно от кого:От Матеев, който е правил експерименти с етер или от "производитела" на флакони?

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    TSC1 , ти сам си го написал в точка 3 , това за което каза Дамянов .

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    TSC1 , ти сам си го написал в точка 3 , това за което каза Дамянов .
    Да, така е. Това е една от възможностите. Ние увлечени от емоции смесихме нещата - въпроса дали и какви упойки трябва да се ползват от пчеларите и дали въобще трябва да се ползват и въпроса ако се ползват, как да са максимално обезопасени, описани и етикирани.
    Първия въпрос е въпрос пчеларски. Пчеларите трябва да решат какво, по какъв начин и в какви дозировки ще ползват. Това е въпрос на търсене на информация, на експерименти и трупане на опит, на намиране на най-правилните методи.
    Втория въпрос е въпрос на инженерите, конструкторите и производителите. Тяхна работа е да дадат това, което клиента иска в максимално удобен и безопасен за ползване вид.
    Личното ми мнение по въпроса за опаковките вече го казвам в няколко поста. Безопасните за работа от пчеларите с този клас течности за два вида опаковки - метални аерозолни или стъклени с гутатор.
    И едните и другите си имат предимства и недостатъци. За нас не е проблем да пуснем и малка серия в стъклени опаковки с гутатор за многократна употреба и всеки да избира тази, която счита за по-удобна за работа.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Днес пробвах спрея на една отводка покриваща 5 рамки.За всеки случай извадих майката преди това.Взех едно парцалче и пръснах два пъти върху него, но нищо не се получи.Повторих само че този път задържах може би почти две секунди спрея върху парцалчето.Пчелите видимо станаха по мудни, но нито една не "заспа".Може би трябва да се увеличи времето за напръскване върху парцалчето.Някой колега вече да има отзиви?

Автор
    Регистриран
    15.03.2014
    Аз пробвах върху памук, обаче не подейства на пчелите. Плъзнах леко капака на преносното съндъче и пръснах директно вътре за около секунда-две. Преди това залепих с тиксо вентилационните отвори. За няколко минути изпопадаха на дъното. Поставих ги в кошера, който си бях избрал, а като ги проверих след 30-40 минути, нямаше проблем.

Автор
    Регистриран
    08.12.2011
    Още в началото на темата г-н Матеев написа,че всичко това са само експерименти и всеки поема сам последствията от своите опити.Веществото не се разпространява масово и tsc1 просто го разпространи за да могат да се направят повече опити от различни хора.Нека всеки напише кой с каква цел го ползва и какъв е резултата.
    Така в крайна сметка ще се разбере вредно ли е или не,може ли да се използва и за какво в пчеларството.
    Колкото до дезодорантите с етер, мисля че е по безопасно да се разхождаш в пчелина с него отколкото със стъклена бутилка която ако се счупи ще преспи и комшиите ви!
    Ако умът ми може да си го представи, а сърцето ми да го повярва, то аз мога да го постигна!!!
    -Мохамед Али

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Очаквам някой да сподели правилната дозировка при използването на флакона с Етер.
    Дозировката е точно такава, каквато е и на шампоаните, пастите за зъби, дезодорантите, парфюмите, и още 1 милион продукта - а именно ПРОБВАЙ И ЩЕ РАЗБЕРЕШ.

Каква дозировка имат доматите, краставиците, киселото мляко или ракията например? Ами никаква. Производителя им не е длъжен да мисли за дозировката. За нея си има изписани хиляди готварски книги по целия свят. Същото е и при нас - рецептите (дозировките) ще ги открием ние тука във форума, след като направим достатъчно експерименти. Тези първи флакони-спрейове са именно за тази цел - за експерименти. Който смята да експериментира, нека да го направи, и да сподели наученото. А който мисли да продължава да се заяжда хей-така заради спортната злоба - ами първо да си припомни, че този форум си има правила.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    В тази статия е описан начин за придаване на майка без клетка с помощта на етилов етер. Не съм го пробвал.
    http://www.savetivzemedelieto.bg/top...9%D0%BA%D0%B0/

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Днес си закупих етер. Едно семейство упорито отказва да приеме нова майка и реших да пробвам с етер. Семейството си беше загубило майката по някаква причина, предполагам провалила се самосмяна. Няма никакво пило, не освобождават място по питите за пило, но и не махат с крила. Прегледах го супер подробно за наличие на някаква майка (прекъснала да снася или неоплодена) и не открих такава. Подадох му оплодена майка в клетка и след 30-тина часа установих че са я освободили и са я натиснали та я ликвидират. Прибрах я в една цилиндрична клетка и я оставих още 30-тина часа затворена. Като отворих днес да я пускам видях, че пчелите пак са настроени да я убиват. Реших че това е момента за етер. Взех тампон за изтриване на грим и сложих десетина капки етер. Кошера е на два корпуса, затворих дъното и всички прелки. Сложих тампона веднага и затворих с парче найлон за да мога да наблюдавам. Нищо не се случи. След две три минути чакане сложих още толкова етер на тампона и веднага на рамките под найлона. Сякаш се позабавиха движенията на пчелите но си ходиха насам на там и никакво заспиване. Писна ми!!!! взех тампона и яко етер. Сложих го и след десетина секунди пчелите застинаха по питите. Изчаках минутка и нито падат, нито мърдат. Омазах майката с мед и я пуснах. Към понеделник ще видя какво е станало и ще пиша. Паднали пчели по дъното нямаше. Като отворих дъното се разнесе страшна смрад. Парите падат на долу, якоооо. За да се изпълнят два корпуса с пари ми се струва трудничко. Долния се препълва, а в горния няма никакво действие. Трябва да се помисли за разнасяна на парите когато обема е с по-голяма височина.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Матеев, какво стана със семейството с трите майки?

Страница 13 от 40 ПърваПърва ... 3111213141523 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •