Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 13 от 26 ПърваПърва ... 3111213141523 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 121 до 130 от общо 564

Преглед на хибрид режима

Цитат Първоначално публикувано от Spens
    Този сайт с невъзможноста си да редактираш своите мнения направо ме убива -господа аднистратори не може ли нещо да промените на всеки пост трябва да пиша име и парола наново не мога да добавя ако нещо съм пропуснал ,ще стане приказка от 1001 нощ или ще има съмнения относно психото ми :D
    Това, че вече публикувано мнение не може да се редактира е съвсем умишлено. Желателно е всички да си преглеждат какво са написали преди да го публикуват. А относно другия ти проблем, може би е свързан с интернет доставчика ти. Аз като вляза веднъж в форума и после си пиша колкото искам без да се налага да се логвам всеки път.

Потребител
    Регистриран
    12.07.2012
    Имам един въпрос към Станко а и към всички които си изработват сами кошерите. Как процедирате с дъските. В смисъл минавате ги през абрихта за лице и кант, после ги пускате през щрайха и след това ги лепите или след абрихта минавате през щрайха, лепите и пак през щрайха ? Ще съм ви мн благодарен да споделите опита си с мен

Почетен Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от bgludost
    Имам един въпрос към Станко а и към всички които си изработват сами кошерите. Как процедирате с дъските. В смисъл минавате ги през абрихта за лице и кант, после ги пускате през щрайха и след това ги лепите или след абрихта минавате през щрайха, лепите и пак през щрайха ? Ще съм ви мн благодарен да споделите опита си с мен
    Преди да си купя професионалната машина минавах дъските на абрихта до 30мм от двете лица като ми бягаше 1мм и след това ги слепвах.Когато си купих малкото щрайхмусче ги правих на 30мм. с по-голяма точност и тогава ги слепвах.При слепването се получаваха леки разминавания но изглеждаха прилични.Сега минавам дъските от едната страна и кантовете след това ги слепвам и минавам на щрайхмуса.Дължината на вала е 320мм а ширината на плотовете на кошер ДБ с отделно дъно е 310мм.Така става перфектно.Няма база за сравнение.С помощта на каретката на циркуляра на машината правя размерите на плотовете точни с идеални прави ъгли, така при сглобките нямам проблем.Тази машина ми улесни тотално работата.Преди се измъчвах да нагаждам почти всичко.Днес направих детайлите на 200рамки с лекота.
    Силата присъства там, където работи мисълта.

Потребител
    Регистриран
    12.07.2012
    Питам те защото и аз така си мислих, че е по добре. След като се слепят да се минат през щрайха. Точно поради тази пречина още се колебая дали да си взема един хоби щрайхмус/абрихт понеже макс. размер на детайла за щрайха е 150мм и ще трябва първо да ги минавам и после да ги слепвам

Аз заформям един малък цех в мазето си,където ще слепвам режа и сглобявам,а другите операции ще ми ги прави приятел дърводелец.Тези дни ще пусна клип на приспособлението ми за ръчния циркуляр,реже под точен ъгъл без забележка.
    ‎"..... и един мармот завиваше шоколада в калници от Опел...."

Тъй побъбрихме добре да се върнеме на машините.
    Е такова шаблонче мисля да си направя за оберфрезата.

http://www.youtube.com/watch?v=g_Rgf...eature=related

Това шаблонче се продава и цената му е космическа.Познавам хора които ОПИТАХА да го направят.Най евтиното е 50 паунда в И БЕЙ но май няма шипинг за България.
    http://www.youtube.com/watch?v=pFH80GOhPow

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Има го и в България. Гледах го някъде из магазините в Пловдив,на 130-140 лв. Ама ако правиш 1-2 кошера може да се заиграеш с такива сглобки, ама ако трябва да правиш доста повече вече става много трудоемко и нерентабилно. Гледах някъде на скоро един клип с много интересна сглобка, но се искат инструменти, които така и не съм виждал на нашия пазар. Когато всичко е направено по правилата то и с обикновената сглобка ще кара много време. Първите ми кошери се пообелиха доста, но не са мръднали.А са на 10-тина години.Просто тогава правих по няколко бройки годишно и всичко се правеше както трябва. После всичко в последния момент и стана еднодневка.

Наистина е така,аз гледах една обикновенна диблачка която е 130 лева,но е истинска и не бих жалил пари за качествен инструмент.Истината е да имаш човек в Америка и да ти донася като си идва,или да ги праща по някой.Там цените са доста ниски дори и за нас/голяма конкуренция/

Почетен Автор
    Регистриран
    28.03.2011
    Станко, имам една молба. Обясни ми, като за начинаещ, как се настройват ножовете на абрихт !
    Гледах това видео и стигнах до извода, че двете плоскости и ножа трябва да са на нула. Според други мнения из форумите, ножа трябва да повдига леко летвата, от 2 до 8 мм в зависимост от диаметъра на вала.
    Понеже тепърва прохождам в дърводелството, не мога да преценя, кое е правилно. другото, което си мисля, че ще е добре, е да пробвам всички варианти и сам да преценя, кое става за моята машина.
    Машината е габровски циркуляр и абрихт. Подвижни плотове, някаква хоби версия...
    Благодаря предварително!

Страница 13 от 26 ПърваПърва ... 3111213141523 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •