Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 13 от 14 ПърваПърва ... 311121314 ПоследнаПоследна
Резултати от 121 до 130 от общо 305

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    [QUOTE=dankov64;32134].
    (не ми се мисли какво ще стане ако гръмне някоя гума) .
    /QUOTE]
    Колега нищо няма да стане, тази година ми гръмнаха две гуми на веднъж, а имах само една резервна при мен. Свалихме кошерите от буса отидох до вкъщи и взимах още една резервна гума (добре че имах готова) оправихме нещата и продължихме. Извода беше че колкото повече резервни гуми можеш да вземеш толкова по добре

Наблюдател
    Регистриран
    31.12.2013
    Данков слагаш бусови гуми те се помпат на повече атмосвери и издържат а когато съм правил сметките мислил за 2500кг

Автор
    Регистриран
    04.10.2010
    Пчеларски район
    Варна
    Към колегите Данков и aivibi. Поздравления за добрата работа и за споделените снимки. Предната година направих нещо подобно но на един мост за 12 семейства с постоянен монтаж (ще има снимки по натам) , питането ми е с какви машини теглите и към Данков как повдигате и сваляте платформата от ремаркето. следващата година ще правя по-голяма за 2осно ремарке като на Данков .Благодаря.
    След 20 години ще съжалявате не за нещата които сте направили а за тези които не сте.

Наблюдател
    Регистриран
    23.02.2013
    Взимай.. но ако има от къде?

Автор
    Регистриран
    04.10.2010
    Пчеларски район
    Варна
    Колега да беше поне попитал собственика, той е учасник в този форум.
    След 20 години ще съжалявате не за нещата които сте направили а за тези които не сте.

Наблюдател
    Регистриран
    23.02.2013
    колега, не знам как се казва собственика, но писах на мейла, който е даден в сайта на фермата, но... никакъв отговор

Автор
    Регистриран
    20.12.2013
    Пчеларски район
    Тервел
    След няколко години товарене и разтоварване на ръка, решението за избор на вариант за преместване беше единствено да съм независим от помощници. Да мога да се справям сам, воден от махимата " На вълка му е дебел врата............"
    Ето и моето решение за сега.

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	031145255.jpg
Прегледи:      1326
Размер:	160.9 KB
ID:	557Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	DSC_0356.jpg
Прегледи:      1325
Размер:	180.2 KB
ID:	561Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	DSC_0361.jpg
Прегледи:      1312
Размер:	213.7 KB
ID:	562

Име:	DSC_0365.jpg
Прегледи:      1311
Размер:	151.0 KB
ID:	565
    Първата която направих беше на шаси от каравана17бр 12р.ДБ, но след като трудно откривах такива шасита а и сметките при примерно 4бр. платформи по 4бр. гуми и то цедки, нещо ме накара да се замисля за промяна на стратегията, ако ползваш един комплект гуми и вдигаш и сменяш, се увеличава хамалогията, но за сметка на това, се намалят значително разходите. От там се роди идеята за използване на автомобилна платформа като колесар.

Име:	DSC_0389.jpg
Прегледи:      1316
Размер:	272.5 KB
ID:	560

Др. причина за това решение беше, че ше съм почти законен по пътищата (номера, гражданска отговорност и т.н. това беше в началото но при положение че трябва да карам 2пъти в год. платформата на преглед на50км. в едната посока и по50лв.такса, сега не плащам нищо, ще се опитам да регистрирам платформата като селскостопанска техника)
    Др. основание да избера платформата и че можеш да я позиционираш и на места където няма изход и не можеш да завиеш в обратна посока. Просто я изваждаш и после я вкарваш от задната страна, което не може да се случи при кефа само да закачаш теглича и газ.

Име:	DSC_0375.jpg
Прегледи:      1318
Размер:	260.2 KB
ID:	563Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	DSC_0372.jpg
Прегледи:      1317
Размер:	232.1 KB
ID:	564

Име:	031145250.jpg
Прегледи:      1317
Размер:	239.1 KB
ID:	556

Име:	031145244.jpg
Прегледи:      1298
Размер:	191.7 KB
ID:	558

Име:	031145246.jpg
Прегледи:      1305
Размер:	171.1 KB
ID:	559
    За сега ваденето на меда се извършва в тази палатка с тенденция за следващата година да бъде в помещение 2 на 4м. качено на едноосно шаси от каравана, трябва до минимум да се намали хамалогията по товарене и разтоварване на инвертар и работата да става за удоволствие.
    Ето и с какво ги тегля, буса има проблеми при наклонени терени и трева, което ми създаде доста главоболия тази година, но и аз съм си виновен, бях ги набутал на такива места, че сега като се сетя
    Платформата ми има голям недостатък но тогава за по евтино и бам главата в торбта а сега се налага да изхвърля половината от железата по нея, просто е много тежка и на ръка е почти невъзможно да е буташ не съм започнал да я режа единствено заради прегледите но в един момент не виждам смисъл от регистрацията.В Добруджата като си направиш зимен пчелин в гората при акацията и липата ги местиш на 5-10км. до групиран слънчоглед, е и ако намериш кориандър нещата стават съвсем др. Вкарването и под платформата става посредством лебедката и всичко зависи от терена. На ръка ставаше на асфалта но в реални условия не е така просто както изглежда, за 1час съм готов за тръгване и най важното е че всичко го върша сам. Като екстри за следващия сезон трябва да поставя камера за заден ход на буса щото закачането на теглича при натоварена платформа ми коства 10тина слизания и качвания.
    Относно обслужването на кошерите мога да кажа че е по лесно от колкото на станционарно, тука всичко ми е на една ръка разстояние и за сега откривам само плюсове.
    Допълнителни екстри са без проблемното използване на чадър, в перспектива хранене с вътрешни хранилки без да вдигаш капаците.
    Този пост е редактиран от dankov64; 02.01.2014 в 00:42.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Браво колега, много добре си го решил проблема с преместването на кошерите. И аз мислех да си правя подобни платформи, но си останах само с мисленото.... Дай повече снимки ако може.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Колега,dankov64,
    Мога само да се възхищавам и радвам на решението което си намерил.Никога не съм мислил за "подвижно" , но сега ме съблазнява такава мисъл.Желая успех в развитието на идеите!
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Мерси за снимките колега, не се кахъри за парите за прегледите, все ще те викне някой да превозиш някоя кола с платформата през годината и ще ги избиеш (поне аз така правя). Иначе как вкарваш платформата под кошерите на ръка или направо на заден ход?

Страница 13 от 14 ПърваПърва ... 311121314 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •