Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 13 от 24 ПърваПърва ... 3111213141523 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 121 до 130 от общо 234
    Потребител
    Регистриран
    26.04.2011
    Аз зазимявам по подобен начин вече много години.Ако по плодниковите рамки има надграждания не ползвам летвички.Ако няма,летвичките са добър вариант за улесняване на преминаването на пчелите от едно междурамие в друго съседно.Платното което ползвам е памучно,по възможност по дебело (дънков плат е добър вариант).Над мястото на кълбото прорязвам отвор за хранилката и я поставям със свален колям капак.После празен магазин в който свободното пространство около хранилката може да се запълни със затоплящи материали (аз използвам един пласт чисти памучни парцали)Целта им е да помагат за задържане на топлината от пчелното кълбо.Върху магазина табла (без затоплящи материали) и капак.Дъната които ползвам са дълбоки,като на плътната табла има замрежен отвор с размер 6см х 25см,разположен в предната част на таблата,успоредно на предната стена на кошера.Така зазимени и с налични 8-10 кг мед,при мен зимуват успешно.Прелката на 8-10 см.Успех....
    Гладът не е заради това,че не можем да нахраним гладните,а заради това ,че не можем да нахраним богатите.

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Цитат Първоначално публикувано от Цветан Андров Виж публикацията
    Аз зазимявам по подобен начин вече много години.Ако по плодниковите рамки има надграждания не ползвам летвички.Ако няма,летвичките са добър вариант за улесняване на преминаването на пчелите от едно междурамие в друго съседно.Платното което ползвам е памучно,по възможност по дебело (дънков плат е добър вариант).Над мястото на кълбото прорязвам отвор за хранилката и я поставям със свален колям капак.После празен магазин в който свободното пространство около хранилката може да се запълни със затоплящи материали (аз използвам един пласт чисти памучни парцали)Целта им е да помагат за задържане на топлината от пчелното кълбо.Върху магазина табла (без затоплящи материали) и капак.Дъната които ползвам са дълбоки,като на плътната табла има замрежен отвор с размер 6см х 25см,разположен в предната част на таблата,успоредно на предната стена на кошера.Така зазимени и с налични 8-10 кг мед,при мен зимуват успешно.Прелката на 8-10 см.Успех....
    Мерси колега .Вдъхна ми увереност .Подхранваш ли и по какъв начин при такава подредба
    Милен Михов

Потребител
    Регистриран
    26.04.2011
    Много рядко ми се налага (както е тази година).При последното вадене на мед оставям 5-6 полупълни магазинни рамки.Подреждам ги в магазина около хранилката,като подгъвам плата за да имат пчелите достъп до тях.Това се случва през средата на август.Ако запасите в плодника са малко,сипвам няколко пъти сироп.Малко е неудобно,защото се работи с пушалка (пчелите са около хранилката).Меда от магазинните рамки,пчелите си пренасят през септември в плодника.Ако се налага,разпечатвам много внимателно привечер.При зазимяването в края на септември,ако има мед по магазинните рамки,ги прибирам в склада.На пролет им ги разпределям в магазините,за по бързо качване в магазина.
    Гладът не е заради това,че не можем да нахраним гладните,а заради това ,че не можем да нахраним богатите.

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    На 22.08 поставих лентички "Хербал Стрип" като преди това направих 4 пръскания през 7 дена със ОК.Продължавам да подхранвам със сироп+ витамини 1:1 до 31.08 .От 1.09 до 15.09 със 2:1 като през тоя период ,ще има четерикратно в сиропа Нозевид+ и Апифит
    Този пост е редактиран от kapanec; 27.08.2014 в 08:05.
    Милен Михов

Цитат Първоначално публикувано от kapanec Виж публикацията
    На 22.08 поставих лентички "Хербал Стрип" като преди това направих 4 пръскания през 7 дена със ОК.Продължавам да подхранвам със сироп+ витамини 1:1 до 31.08 .От 1.09 до 15.09 със 2:1 като през тоя период ,ще има четерикратно в сиропа Нозевид+ и Апифит
    Колега, не е ли рано за третиране с ОК?

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Цитат Първоначално публикувано от Десислав Стефанов Виж публикацията
    Колега, не е ли рано за третиране с ОК?
    Зависи коя рецепта използваш аз ползвах 900мл вода 100гр захар и 35гр Ок чрез НАПРЪСКВАНЕ със пулверизатор върху рамките .
    Милен Михов

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.02.2014
    kapanec,виждам че си мераклия.Купи си един фогър и ще си спестиш мноого труд и средства.

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Цитат Първоначално публикувано от argilov Виж публикацията
    kapanec,виждам че си мераклия.Купи си един фогър и ще си спестиш мноого труд и средства.
    Благодаря за съвета .Да наистина съм го планувал но явно ще е за следващата година .Предполагам имаш опит със използването му били ми разяснил някой от следните въпросителни за мен . Това което ме спира сега е ,че не знам добри и сигурни рецепти за работа със него.Примерно края на Октомври месец можели да ползвам рецепта със ОК със него .Другото за което не съм сигурен можели да се ползва Август по рецептата само със Тимол четирикратно през 7 дена топлото време пречкали е за майката и нейната яйценосна дейност по това време .Относно Армитраза да ли да го ползвам съм малко как да се изразя с две думи не ми се ,ще да го използвам.Ако има други рецепти и тънкости моля да ги споделиш ако естествено няма някакъв проблем за това .

Благодаря Ви предварително
    Този пост е редактиран от kapanec; 28.08.2014 в 12:43.
    Милен Михов

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Имам едно питане.От 15.08 до 31.08 подхранвах всеки ден със сироп 1:1 по 0,400гр на семейство .От 01.09.14 започнах да подхранвам със сироп 2 захар:1 вода по 1,5л на семейство .Първите две подхранванияот по 1,5л всяко си вдигнаха сиропа за 24ч но след това започнаха да не го вдигат всичкия а днеска повечето не са и го преполовили като всеки ден се наблюдава все по малка консумация каква може да бъде причината .
    Милен Михов

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    След толкова хранене предполагам са задръстили всичко а вече не се гледа толкова пило и няма какво да го правят този сироп.

Страница 13 от 24 ПърваПърва ... 3111213141523 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •