Аз не разбрах че това е редуктор.
Пробва ли без редуктор, но да си минава въжето през ролките?
Аз не разбрах че това е редуктор.
Пробва ли без редуктор, но да си минава въжето през ролките?
Само на ръка пробвах, в оригиналния вариант, но понеже ръчката никак не се застопорява, ако я изпусне човек, кошера слиза по бързата процедура. Да я хванеш не става, върти се като вентилатор и удря здраво. Тогава сложих редуктора с винтоверта, но през двете ролки се получи изнервящо бавно. С една ролка стана добре и не се спуска самопроизволно, а само електрически.
На другия пчелин, понеже не е на бетон, съм планувал да застеля стара транспортна лента от Тецовете, върху предварително изравнена основа. Така ще ми върви количката, няма да е кално и няма да кося бурени. Между пътеките бурени да растат колкото искат, тъкмо ще са преграда между редовете с кошери. Може даже нещо медоносно да насея.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Здравейте, колеги! Имам въпрос към тези които ползват пчеларска количка. Налага ли се някога колелата на количката да се слагат отвътре близо едно до друго? Какво е предимството в случая? Повечето клипове които съм гледал колелата винаги са в широката позиция.
Не съм пробвал по-тясна колесна база, но мисля, че ще стане.
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Плътни са. Засега лагеруването държи. За усъвършенстване има какво, но вече нямам толкова много кошери и няма смисъл. Малкото кошери мога да ги работя рамка по рамка, без да вдигам тежки корпуси.
Реших да си правя пчеларска количка според моите нужди. Готовите варианти не ми пасват. Сега правя проекта и затова събирам информация. Изгледах много клипчета, предимно украински на руски език. Още не съм сигурен за някои детайли затова задавам въпроси.
Тъкмо щях да напиша да ти продам моята количка и да почвам да я хваля, ти ми секна ентусиазма с написаното.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))