Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 128 от 144 ПърваПърва ... 2878118126127128129130138 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,271 до 1,280 от общо 1434
    VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Рояка компенсира зимната смъртност, която прогнозира и достига всяка година Даката.

Да,но последните 3 години не искат да се роят...
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Той е царя на анархията - няма друг такъв.
    Калине,братле,в грешка си!НЕ "анархията",пак започва с "А",ама става въпрос за "абстракцията".
    Демек,Даката е царя на абстракцията,но НЕ с четка,а с....клавиатрура...

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Калине,братле,в грешка си!НЕ "анархията",пак започва с "А",ама става въпрос за "абстракцията".
    Демек,Даката е царя на абстракцията,но НЕ с четка,а с....клавиатрура...
    Да, прав си! Анархията вероятно е следствие на абстракцията.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Да,но последните 3 години не искат да се роят...
    Още една истина излезе на яве. Даката лови само собствени роеве!От кошера на дърветата. От тях в кошера. А ни разтяга локуми , че лови роевете на профитата.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Още една истина излезе на яве. Даката лови само собствени роеве!От кошера на дърветата. От тях в кошера. А ни разтяга локуми , че лови роевете на профитата.

И така да е пак съм на +
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    И така да е пак съм на +
    Армаганите.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    След снощната тарапана, голяма тишина. И нека аз да се престраша.
    Днес идеално време за пчелите, че и за пчеларя, който да добие бегла представа за състоянието на стоката. Сложих храна за втори път, болшинството от първата дажба, бе оползотворена. Прашец внасяха през глава от леската, вероятно и нещо друго, на което са попаднали. Туята в къщи е отрупана с пчели.
    Останах с добри впечатления от видяното днес. Е, имам и три семейства пътници, но не си заслужаваше да правя каквото и да е за тях.

Заслужил Автор
    Регистриран
    02.09.2016
    Нещата в момента са доста добре. Рядко, по отделните кошери, има много малко подбор, а в болшинството няма въобще. Силните са на 8-10 междурамия заети с пчели, в които пилото е върху две или три рамки, като е всякакво, яйца, ларви и запечатано, най-много яйцата, но може би защото от три дни вкарват прашец. От всички кошери, само един е умрял от глад, като видаях рамките ми стана направо жал, опразнени от меда на 95 %. Втори път храних преди седмица и вече са поопразнили питките над 60% но само на онези, в които има пило на поне две рамки. Ориентиревъчно, има по около 15 килограма мед на семейство. Вчера и днеска правих прегледи, и където имаше нужда въртях или разменях рамки. На префледани 30-тина кошера само две пчели ме ужилиха, смятайте, колко са спокойни.

Другата седмица при нас пак ще има минус 10 и дано всичко мине по мед и масло.

Сори, че телефона ми прави големи по байти снимки и не мога да кача снимката на един от силните с 10 междурамия пчели.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от smsi-h Виж публикацията
    Нещата в момента са доста добре. Рядко, по отделните кошери, има много малко подбор, а в болшинството няма въобще. Силните са на 8-10 междурамия заети с пчели, в които пилото е върху две или три рамки, като е всякакво, яйца, ларви и запечатано, най-много яйцата, но може би защото от три дни вкарват прашец. От всички кошери, само един е умрял от глад, като видаях рамките ми стана направо жал, опразнени от меда на 95 %. Втори път храних преди седмица и вече са поопразнили питките над 60% но само на онези, в които има пило на поне две рамки. Ориентиревъчно, има по около 15 килограма мед на семейство. Вчера и днеска правих прегледи, и където имаше нужда въртях или разменях рамки. На префледани 30-тина кошера само две пчели ме ужилиха, смятайте, колко са спокойни.

Другата седмица при нас пак ще има минус 10 и дано всичко мине по мед и масло.

Сори, че телефона ми прави големи по байти снимки и не мога да кача снимката на един от силните с 10 междурамия пчели.
    Пробва ли за снимките, защото явно нещо е "бърникано" по форума и вече има възможност за "по-големи" снимки.

Заслужил Автор
    Регистриран
    02.09.2016
    Да, ама не зарежда снимка от 4,5 мегабайта. И това като съм я намалил поне с мегабайт, и скапания уиндоус не дава да я намаля повече..

Страница 128 от 144 ПърваПърва ... 2878118126127128129130138 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •