След снощната тарапана, голяма тишина.И нека аз да се престраша.
Днес идеално време за пчелите, че и за пчеларя, който да добие бегла представа за състоянието на стоката. Сложих храна за втори път, болшинството от първата дажба, бе оползотворена. Прашец внасяха през глава от леската, вероятно и нещо друго, на което са попаднали. Туята в къщи е отрупана с пчели.
Останах с добри впечатления от видяното днес. Е, имам и три семейства пътници, но не си заслужаваше да правя каквото и да е за тях.
Нещата в момента са доста добре. Рядко, по отделните кошери, има много малко подбор, а в болшинството няма въобще. Силните са на 8-10 междурамия заети с пчели, в които пилото е върху две или три рамки, като е всякакво, яйца, ларви и запечатано, най-много яйцата, но може би защото от три дни вкарват прашец. От всички кошери, само един е умрял от глад, като видаях рамките ми стана направо жал, опразнени от меда на 95 %. Втори път храних преди седмица и вече са поопразнили питките над 60% но само на онези, в които има пило на поне две рамки. Ориентиревъчно, има по около 15 килограма мед на семейство. Вчера и днеска правих прегледи, и където имаше нужда въртях или разменях рамки. На префледани 30-тина кошера само две пчели ме ужилиха, смятайте, колко са спокойни.
Другата седмица при нас пак ще има минус 10 и дано всичко мине по мед и масло.
Сори, че телефона ми прави големи по байти снимки и не мога да кача снимката на един от силните с 10 междурамия пчели.
Да, ама не зарежда снимка от 4,5 мегабайта. И това като съм я намалил поне с мегабайт, и скапания уиндоус не дава да я намаля повече..
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))