Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 123 от 683 ПърваПърва ... 2373113121122123124125133173223623 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,221 до 1,230 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Петровки ве ,като на всички български патриоти.Какво сега да се пъна да те убеждавам ,че след два дена ще са на поилката ли.Всеки ,който има поилка знае ,че пчелите се приучават да я посещават.Понеже ти е скучно ,кажи твоите откъде пият вода.
    От всякъде, но не и от поилката. И аз като някой луд ги мъчих да ги тренирам, но това ще се получи само когато няма на друго място наоколо и са принудени да посещават тези, които им се предоставят. Това, че има 5-6 пчели на тази поилка не е критерий, че всички ходят там.

Не ми е скучно - просто ти казвам някои неща, но след като смяташ, че не е необходимо - просто ще подминавам постовете ти.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    От всякъде, но не и от поилката. И аз като някой луд ги мъчих да ги тренирам, но това ще се получи само когато няма на друго място наоколо и са принудени да посещават тези, които им се предоставят.

Не ми е скучно - просто ти казвам някои неща, но след като смяташ, че не е необходимо - просто ще подминавам постовете ти.
    Хайде сега ,ако има нещо -извинявай.Аз пък чета и пиша ,защото ми е скучно.Нали това търдя :ще отидат на поилката ,защото няма нектар и няма да има локви след два дни.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    Сиропа не забелязват , но глухарчетата дори и в града са с на всеки цвят по две пчели
    Аз си мислех, че днес не съм чул добре като каза глухарчета
    Давай да ги местим в морската, направо ще продаваме мед от кранчето.

Въртях се цял ден и накрая реших да я спасявам онази майка в 20 часа. Отварям, а вътре само майката мърда върху рамките. Направих една кутийка набързо и си ги прибрах на топло вкъщи. 10 пчели събрах едва мърдащи по дъното и майката, утре ще мисля откъде да измъкна пило. Горката направо ме чакаше на рамката - как да не я взема 2.5 градуса беше като тръгвах от пчелина, а в града 8-9 градуса

Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Похвално ,че приемаш нещата с усмивка.Иначе нали си чел за ранна отводка с презимувала майка.Успех.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Похвално ,че приемаш нещата с усмивка.Иначе нали си чел за ранна отводка с презимувала майка.Успех.
    Ами...първо направих грешка - сгреших кошера и си помислих, че нещо е станало на майката и не снася. В 20 часа се сетих, че в този кошер имаше пило, а хранилката му се беше пукнала и цялото дъно беше в сироп и умрели пчели.
    Утре и давам 2 рамки с пило и толкова - повече не мога да прежаля за нея, не е най-добрата в пчелина, но се представяше добре миналата година(гледам записките си).

Честно казано имам много умрели семейства от мои грешки, но и аз се уча в движение и имам много още хляб да ям.
    Иначе за усмивката - то ако не се смея, трябва да плача - такова е положението в българското пчеларство.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Това последното незнам дали трябваше да го казваш.Злобарите ще се кефят.

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Сиропа не забелязват , но глухарчетата дори и в града са с на всеки цвят по две пчели
    Сиропа не го отбелязват,меда и него,пойлките не ги виждат...нищо не разбира от грижи тази стока!!! Да ама не,на глухарчетата по две???Явно си търсят нещо което много им трябва??? Що е то?Мед малко или много си имат,вода колкото искаш(страната подгизна), но те си търсят ПРАШЕЦ,и колкото и да се опитваме да им даваме заместители в питките явно е че не е същото.Те си търсят естествен свеж прашец, факт!

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Дамяне ..............хванал си се с една работа .

Сложи клетката върху марля напоена с вода , за да не се обезводнят , може и да я подсладиш малко .
    И утре според мен пита с прясно, пита със люпещо се и пчелите по тях и се надявай , че по великден стават чудеса .

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от vlado 9 Виж публикацията
    Сиропа не го отбелязват,меда и него,пойлките не ги виждат...нищо не разбира от грижи тази стока!!! Да ама не,на глухарчетата по две???Явно си търсят нещо което много им трябва??? Що е то?Мед малко или много си имат,вода колкото искаш(страната подгизна), но те си търсят ПРАШЕЦ,и колкото и да се опитваме да им даваме заместители в питките явно е че не е същото.Те си търсят естествен свеж прашец, факт!
    И аз това си мислех , но повечето не събираха прашец , а нектар .

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Това последното незнам дали трябваше да го казваш.Злобарите ще се кефят.
    Еми...и аз съм човек и аз греша. А тези дето се мислят за велики - рано или късно си плащат за егото.

Дамяне ..............хванал си се с една работа .

Сложи клетката върху марля напоена с вода , за да не се обезводнят , може и да я подсладиш малко .
    И утре според мен пита с прясно, пита със люпещо се и пчелите по тях и се надявай , че по великден стават чудеса .
    Те са с бонбон на дупките(там където са клечките), а за влагата не бях чувал - мерси.
    Каквото стане - нямам намерение да и се моля, но искам да видя как ще се представи тази година.
    Ърнест Хемингуей

Страница 123 от 683 ПърваПърва ... 2373113121122123124125133173223623 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •