Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 120 от 496 ПърваПърва ... 2070110118119120121122130170220 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,191 до 1,200 от общо 4956
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от t.slavov Виж публикацията
    Цена от 8-9 лв на кг на дребно ми изглежда като услуга на клиентите... не разбирам кой и защо продава на тази цена, в случай че на едро предлагат 7 лв за кг?!? За да го дадеш на 8 кв за кг на дребно нали имаш разходи за буркан, капачка и етикет(дори и да не броим труда)?!? ЗАЩО колеги??!
    Ще ти кажа аз какво мисля. 8 лева е защото когато аз ходих да се карам с търговците по пазара да го вдигнем на 10 то зад гърба ми мои колеги виждайки, че не им върви меда, а моя върви(това е друга тема) започнаха да го свалят от 10 на 9, 8, 7. Те имат 200, 300, 500 кила, а аз мога да ги давя. Както казваше един стар колега - мога да им го подарявам и пак ще имам. Докато има такива меда никога няма да има цена.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.01.2013
    Пчеларски район
    Carpati
    Цена от 8-9 лв на кг на дребно ми изглежда като услуга на клиентите... не разбирам кой и защо продава на тази цена, в случай че на едро предлагат 7 лв за кг?!? За да го дадеш на 8 кв за кг на дребно нали имаш разходи за буркан, капачка и етикет(дори и да не броим труда)?!? ЗАЩО колеги??!
    За да са доволни клиентите - висока качество на висока цена.

Ако сме продали няколко тона на едро, то няколко стотин лева не биха ни объркали финансовата година.

Все пак живеем в България и обикновените хора нямат високи покупателни способности за да си позволят редовната консумация на мед. Освен за мъни, ние произвеждаме пчелни продукти и за здраве.

Така разсъждавам аз и не ангажирам никой с мнението си.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Колега Славов,не се учудвайте.Въпроса ще остане без отговор.Тук във форума всички се правим на юнаци, когато пишем че продаваме меда на толкова,а след това малко се коригираме в цената/надолу/.Случка:Продавам пч.с–ва на колега от Бургаския регион преди 10–на дена.От дума на дума ,стигаме до цената на меда–като ми каза че продава акация,липа,букет/билки/ на 7лв. буркан от 720мл.=1кг.мед.останах с отворена уста/добре че беше привечер–20,30часа/Зададох същия въпрос–ЗАЩО? Отговор–ГЛАД!!! Цялото село продава на тази цена/40–50 пчелари с по 30–35 кошера/ Ако не го продам,зимата ще карам на шишарки.–сутрин,обед,вечер .А ДЕЦАТА?.Това е истината,тъжна,комплексира ща и караща гладния да продава труда си на безценица.Някои от нас могат да чакат добрата цена,но някои не могат,умират прави.Особено когато видиш че децата гладуват.Какво ще направите ???

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Особено когато видиш че децата гладуват.Какво ще направите ???
    Да, ама при мен го прави един дърт ерген.(да ме извини някой ако го засягам) Той какво храни? Просто трупа пари - по малко, но сигурно. Седем - седем. Кой ти ги дава? Ето това е неговото мислене.

Потребител
    Регистриран
    23.08.2013
    Пчеларски район
    Плевен
    Цената на 1 буркан/ кг мед е толкова, колкото са склонни да дадат хората в конкретня регион (град, село, махала....).Някъде 12, някъде 7, някъде 6, може и на 5.Време е да се "събудите " и да осъзнаете на каква територия живеем.

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    "У Солуна пара самуна,ама до Солуна 100 самуна" Стара българска поговорка.

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Marko Виж публикацията
    Цената на 1 буркан/ кг мед е толкова, колкото са склонни да дадат хората в конкретня регион (град, село, махала....).Някъде 12, някъде 7, някъде 6, може и на 5.Време е да се "събудите " и да осъзнаете на каква територия живеем.
    На теб хората от твоя регион ако са склонни да ти дадат левче за кило мед би ли им го продал?
    Продавача определя цената,а не купувача!!!

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    На тези които си продават меда по 10лв.кг им предлагам да купят моя на 8лв.имали желаещи?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от marianski Виж публикацията
    На теб хората от твоя регион ако са склонни да ти дадат левче за кило мед би ли им го продал?
    Продавача определя цената,а не купувача!!!
    Не е вярно. Продавача определя цената само когато има ДЕФИЦИТ (НЕДОСТИГ) на неговата стока. Когато има излишък, ЦЕНАТА СЕ ОПРЕДЕЛЯ ОТ КУПУВАЧА.

Ако хората наистина започнат да искат да купуват меда по левче, за пчеларите има само две алтернативи:
    1. Съгласяват се.
    2. Отказват се от пчеларството или ако продължат да пчеларстват, сами си ядат меда.

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Не е вярно. Продавача определя цената само когато има ДЕФИЦИТ (НЕДОСТИГ) на неговата стока. Когато има излишък, ЦЕНАТА СЕ ОПРЕДЕЛЯ ОТ КУПУВАЧА.

Ако хората наистина започнат да искат да купуват меда по левче, за пчеларите има само две алтернативи:
    1. Съгласяват се.
    2. Отказват се от пчеларството или ако продължат да пчеларстват, сами си ядат меда.
    Aко хората искат да го купуват на левче ще го продаваме на прекупвачите те ще ни го платят поне 2 левчета,защото го изнасят ,а там цената е висока в другите държави (шегувам се
    Според мен качествената стока си държи цената било мед или нещо друго.Сиреч продавача като знае ,че продава качествена стока си държи на цената.

Страница 120 от 496 ПърваПърва ... 2070110118119120121122130170220 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 11 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 11 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •