Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 12 от 23 ПърваПърва ... 2101112131422 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 111 до 120 от общо 222
    VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Колега,Владо-Gillan,
    "Апитом" е най-евтиния вариянт по отношение качество цена..Ако открия друг ще се преориентирам.А по параметри "Апитом" поне на книга са добри.Тая година направо ще започна с "Апитом-Р".Миналата година от обикновения бяха взели около 1/5 от опаковката ,когато поставих този с прашеца, февруари.И от двата остана по 1/5 ,когато цъфнаха дърветата и пчелите загубиха интерес към питките.После минахме на сироп със "Стартовит".Надявам се тази година да мина с по една опаковка.
    Колега,jordanov,
    Зазимявам с колкото мога по-малко мед-10-12 кг. ,от които половината "захарен мед" от инвентиран сироп.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    На каква цена вземаш "Апитом"? При нас във Враца се продаваше пакет от 1 кг. за 5 лв. пролетта(доколкото си спомням този с прашеца, а другия беше с 0.50 по-евтин). Това е висока цена за този продукт.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Колега,vanHanegem,миналата година го взех на 4.60лв.Купувам късно есен преди да са почнали колегите да хранят и търговците да вдигнат цената.Предпочитам "Апитом" защото няма мед в него.Предубеден съм към чужд мед.А мой мед и пудра захар да давам ми е по-скъпо.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Значи добре си спомням и не греша за цената. Затова казвам, че е висока, защото аз купих "Апифонда" на 2.98/ кг.преди Коледа. След това и вдигнаха цената на 3.20/кг. даже това се зачудих тогава - сръбската храна е малко по-малко от 2 пъти по-скъпа от немската????

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Какъв е състава на "Апифонда"? Цената е добра.Но не знам какво ще получа за нея.Пишат само за захароза.Витамини? Микроелементи?

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Дай рецептата и да хващам калкулатора да смятам.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Един пакет "Апифонда" е 2.5 кг. Едно пакетче от 100 гр. "Витамикс-Формула", в който има витамини, минерали, микроелементи и...всичко е 3-4 лв. и ще ти стигне за поне 20 кг. "Апифонда". Омесва се, разбира се, но...това е женска работа. "Апифонда" съм омесвал и с "Feed Bee", но там вече скачаш на повече пари.....

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.02.2012
    Значи 3,20 + 0,20 + прашец... В крайна сметка от Апифонда сигурно ще се спестят по 0,70 - 0,90 лв на кг спрямо Apitom-P, който беше 4,50 лв през февруари. Този, без прашеца, беше малко по-евтин, но не си спомням колко точно струваше. Не знам за качеството, но ако прибавим труда и мацаницата, нещата доста се доближават.
    Ако пък не го докарам на гъстота, ще вземе да протече като се затопли в кошера... Когато съм доволен от нещо, не си правя повече експерименти, макар и с риск да пропусна нещо ценно. С други думи, не ми се занимава.
    Виж, ако имах сто кошера, щеше да става въпрос за 70 - 90 лв разлика, но пък тогава сигурно съвсем не би ми се занимавало да меся тесто, особено пък на ръка.
    "It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
    Sam Levenson

Добре, а задължително ли е да се добавят добавките към храната

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.02.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Владо-Gillan
    Добре, а задължително ли е да се добавят добавките към храната
    Според мен, задължително е храната да съдържа глюкоза и фруктоза. Останалото са екстри, чиято степен на задължителност зависи от целта на подхранването.

P. S. Апифонда (http://www.bienenfutter.eu/bg/Produkte/Apifonda/) си е чиста пудра захар със сироп, т. е. Apipuder + сироп, докато Апитом-P освен захароза, съдържа глюкоза, фруктоза, витамини, прашец и др. добавки. Мисля, че пчелите биха се чувствали по-добре с Апитом... поне на теория. Това ми заприлича на реклама на котешки храни - Вашата котка би се чувствала най-добре с Whis***. :D
    А здравословното състояние на пчелите е най-важно - Валетудо бонум оптимум, дет се вика.
    "It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
    Sam Levenson

Страница 12 от 23 ПърваПърва ... 2101112131422 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •