Да, така е. Едните се вдигат с механика, другите с пневматика. На твоя фургон има ли основание (или стойка за такова) за щир антена за КВ станция?Първоначално публикувано от syzi
Да, така е. Едните се вдигат с механика, другите с пневматика. На твоя фургон има ли основание (или стойка за такова) за щир антена за КВ станция?Първоначално публикувано от syzi
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Аз слагам по един подпис на всяка рамка от вътрешната страна с маркер.
Само не знам дали няма да се заличи с времето.
Мисля, че са от "Деймос"Ако си бил свързочник, можеш ли по снимките да разпознаеш кои са радиостанциите?
[url]http://kis.start.bg/
МатеевПървоначално публикувано от Mateev
![]()
![]()
нямам думи.
Можеш ли да ми дадеш инфо от къде мога да си поръчам и аз. Ако има в България още по добре
Купувам от тези китайци:
http://www.zotei.com/index.html
Много търсих и други големи фирми-производители, но изглежда тази е световен лидер с възможно най-ниските цени. Друга толкова добра и толкова евтина фирма не намерих. Разгледай им сайта - ще се загубиш в него. Има от пиле мляко - всичко, което е свързано с RFID технологиите го имат.
Избираш си една мацка от списъка в дясно и влизаш в комуникация с нея. Задаваш си въпросите и тя ти отговаря. После си правиш поръчката, плащаш с PayPal и колета ти тръгва. Досега от тях съм получил няколко колета. Всичко си е наред както с качеството, така и с количеството. Тоест може да им се вярва.
Единствения проблем, който имах досега е, че комуникацията върви малко трудно, защото първо това са мацки с лоша техническа грамотност и второ не са чак толкова добри с английския. Гледай да не им задаваш сложни въпроси със сложни термини и всичко ще е наред.
Много ти благодаряПървоначално публикувано от Mateev
За да не загубиш един месец в ровене на сайта, давам ти линк директно към това, от което се нуждаем за маркиране на рамки и кошери:
http://www.zotei.com/RFID_label/RFID_Inlay.html
Има всякакви размери лепенки. Просто си избираш този размер, който ще ти пасне на мястото, където ще го криеш. Има дори и много малки, но имай предвид факта, че колкото е по-малка антенката, толкова по-малък е радиообхвата на сканиране.
Също така в таблицата с цените има цени за DRY и за WET лепенки. DRY са сухи и не знам как ще ги прикрепяш, а WET са малко по-скъпи, но имат нанесен слой лепило. Аз купувам WET. За мене си съм си избрал ALN 9610 и ALN 9620 за кошерите, защото ми пасват на отворите с които става сглобката, и ALN 9640 за рамките, защото са тънки и дълги и идеално се наместват под притискащата летвичка от горната страна на рамката (аз притискам восъчната основа отгоре с една летвичка).
Първоначално публикувано от Mateev
![]()
![]()
Матеев,
От какво разстояние могат да се четат тия лепенки? Може ли да става без отваряне на кошера?
Всяка лепенка има оригинално ID нали? Ако тази практика стане по-масова, при различни ID, притежавани от един пчелар ще настане хаос и ползването им ще се обезсмисли. Как ще се доказва кое чие е, ако няма регистрация? Според мен преди да се прилага системата трябва добре да се обмисли и поеме от една организация, а един пчелар да получава лепенки за маркиране с едно (уникално за него) ID.
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Голи ID-та има само в най-старите видове RFID тагове на 125 kHz. Тези, които аз използвам са последен писък на модата и освен ID-то имат памет от поне 1к. В толкова много памет можеш да запишеш цялата си автобиография. За нуждите на идентификацията обаче е достатъчно да запишеш данни за фирмата и/или за човека, като в тези данни присъствува и ЕИК или ЕГН. След това тези данни се заключват с парола, която само ти знаеш. Това означава, че всеки ще може да ги чете, но само ти ще можеш да ги променяш. ID-то също може да се записва. Може да записваш и всичко друго, което сметнеш за разумно. Например можеш да си водиш дневник по дати с проверките на кошера, със състоянието на майката или семейството и т.н. Всичко е въпрос на желание и игра на софтуер.
Колкото до разстоянието за четене - при Mifare чиповете на 13 MHz това разстояние е до 5 сантиметра, което е предостатъчно за външна лепенка или карта. При UHF лепенките разстоянието е голямо и може да стигне до 20 метра с подходящ четец с остронасочена диаграма на излъчване. С нормален четец се постигат 50 сантиметра до 1 метър. От такива големи разстояния четенето на лепенките вътре в кошера се извършва групово, като има специални алгоритми за избягване на конфликтите.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))