Точно така, гледай блондинката дето е до оранжевото нещо!
Точно така, гледай блондинката дето е до оранжевото нещо!
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Днес сложих вторите питки,само,че този път са с тимол за разлика от първия път.Дадените през средата на януари са изядени почти на 100%.Разгледах и 3 от силните кошери - два с пило.Единия нямаше никакво пило.Потърсих майката ,но не я намерих.Пчелите бяха на 5-6 пити,доста силен кошер.Възможно ли е да не съм видял майката според вас,колеги или е осиротял?
Не ми направи впечатление да жужат силно , все едно са без майка.Дал съм задача на баща ми да го следи дали носят прашец като останалите.Мисля,че ако не работят нормално това е една от индикациите за осиротяване.Честно казано нямам достатъчно опит,така,че дано да съм пропуснал да я видя.Но наистина е странно толкова силен кошер да няма пило по това време.
Напълно си е нормално и при мен има такива без пило, но мойте не са яли още питката. Майката, особенно не снасящата е дребничка и трудно се намира ако не е маркирана. Ако си давал и друг път такива с тимол, би ли споделил намираш ли разлика в приемането им от пчелите, че мисля и аз да взема такива за първа?
А пада ли нещо(ако си слагал лист) или е само шум за нищо?
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))