А може ли да се поръча нож за разпечатване на ЛР медови рамки?....искам така - леко да ги отнемам на един път основно с ножа...и вече, ако има леки отклонения, да ги обирам с вилицата.
Илиев тия ножове са уникати. Въпреки че не са хич евтини, смятам че Слънчо направо ги подарява за тия цени. Аз съм купувал за подарък и адресата остана много доволен. Аз също и смятам да си купя и за мен. Ако искаш такъв за разпечатване значи си баровец. На мен ми трябва за универсално ползване. Най- вече за риболов и пикници.
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Никакъв баровец не съм, гледам да си улесня работата по ваденето на меда, че съм сам, и няма кой да ми помага....затова искам да поръчам такъв нож, с който да разпечатвам "грубо" рамките, ЛР и магазинни ДБл, ако стане поръчката до ваденето на липовия мед, ще е добре, ако няма възможност - когато стане.
Наистина уникални ножове. Браво на майстора.
Ножовете наистина са хубави!
Но освен марката стомана, която разбрах е 4Х13, то ме интересува, как и колко са термообработени?
Бих казал евалла, ако ми се направи демонстрация, като тези прекрасни ножове се ударят яко в един винкел, и след удара не са нащърбени!
Тогава ги признавам за майсторски. Иначе са едни хубави парчета ламарина, направени като ножове!
След такава демонстрация и аз бих си купил поне един!
Ха, ха... ти би ли си ударил колата за да разбереш дали са и качествени ламарините или аербеците? Та на въпроса. Ножовете се закаляват в зависимост от стоманата и се има предвид каква работа ще вършат. Ако искаш да режеш винкел то тогава ще ти трябва друг вид нож, поставен на някакъв вид машина. Мога да ти направя нож който да ти устои на експеримента, но .....а бе що се правиш на шантав? До скоро се правеше на голям умник, а сега ми се държиш като...както и да е. Както казах в зависимост от марката стмана ще търсиш диапазон някъде 52 - 62 точки. Режещата част зависи още от първичния и от вторичния скос на заточване и ред други подробност.
В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))