Гледам ги в Средна гора и съм много доволен , не бих си помислил за друга система , а и при слаба паша пак се отчитат.
Манипулациите са много бързи и не се губи време в бавно вадене на пити и после бавно поставяне, просто са плитки и не се мачкат пчели. За 6 часа преглеждаш 40 кошера. Повече от това , здраве му кажи.
Най-ме влекат система тип триплей. 15045609_1466098526740828_165526115_n.jpg За няколко майки работещи за общото благо (пълните тенекийки). По няква много голяма случайност, се оказа че моите кошери които гледам 5 и 8 рамкови, са подходящи за тази система, защото са без первази и защото по външни размери 3бр 5 рамкови си пасва с 2 бр 8 рамкови, като се разминават едва с около 5мм което въобще не е проблем... Бях задал въпроси относно тази система в група ПЧЕЛИН във Фейса, но нямаше практици. Познавам двама души които я ползват, но с единия изгубих комуникация, а другия основно я ползва за майки и отводки... на мен ми се иска да я ползвам за мед...
С това чудо ще е голям купон когато дойде време за разрояване .
За жалост немога да намеря никакви статии а има хора ориентирани към такъв тип системи... Интересно ми е дали един влязал в роево, ще увлече и съседните. По-рядко ли роят, по-често ли... идната година ще разбера някой неща, защото смятам да направя 2 такива конфигурациии или общо 6 семейства...
Жоре, не работиха ли в Канада нещо такова?
Не съм сигурен че е в Румъния, по-скоро е румънец в Канада.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))