Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 119 от 239 ПърваПърва ... 1969109117118119120121129169219 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,181 до 1,190 от общо 2387
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Исках да наблегна на младите пчелари, че няма значение от кога си пчелар,колко кошера гледаш и колко знания имаш. Важното е да си упорит за да успееш, да не се отчайва човек от загубите. Загуби винаги ще има, както и посредствени семейства. Човек се учи докато е жив и пак неграмотен умира.
    Абе нещо не ми се връзват двата ти поста, но след като казваш - съгласен съм. Важно е да сме в полза на младите. Малееееее, те ако чакат от тук да се учат - вълци ги яли.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Абе нещо не ми се връзват двата ти поста, но след като казваш - съгласен съм. Важно е да сме в полза на младите. Малееееее, те ако чакат от тук да се учат - вълци ги яли.
    Първият има лека закачка :-) :-) :-) , а и с този черен хумор, който имам :-) :-) така се получи.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Първият има лека закачка :-) :-) :-) , а и с този черен хумор, който имам :-) :-) така се получи.
    С една дума да ти кажа - нищо не се получи. Вервай ми.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Далачето за два дена е пораснало още толкова. Днес разбрах, че ще съм на загуба със цвекловата захар, толкова бързо е ядат, че не мога да им насмогна да слагам. Явно тон и половина няма да стигнат и ще се наложи да купувам още. За сравнение тръстиковата е ядат двапъти по-бавно, имам сравнение защото в неделя им сложих последния чувал от нея и е видима разликата от изяденото между двата вида.

P_20160301_161951.jpg

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Далачето за два дена е пораснало още толкова. Днес разбрах, че ще съм на загуба със цвекловата захар, толкова бързо е ядат, че не мога да им насмогна да слагам. Явно тон и половина няма да стигнат и ще се наложи да купувам още. За сравнение тръстиковата е ядат двапъти по-бавно, имам сравнение защото в неделя им сложих последния чувал от нея и е видима разликата от изяденото между двата вида.
    Вече имам празни хранилки, които бяха пълни със суха захар. Външните съм ги наредил отдавна. Утре мисля да почна да зареждам вътрешните.
    Миналата година като ти разправях, ти си мислеше, че си правя майтап. СЛАГАЙ РАМКИ С ОСНОВИ!
    Ако ти я ядат по-бавно тръстиковата, това е защото някой е изтървал повече хидратна вар. При преработката на захарта се използва вар - не си правя майтап. Това е с цел да се повиши pH-то Да беше питал, да ти бях казал
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    По прогноза -облачно слаб дъжд.Добре, че не им се вързах и отидох на пчелина.Времето -чудно ,слаб вятър, почти слънчево, температура около 20 градуса.Пчелите летят, като луди и носят прашец.При мен тук -там има по някоя леко побеляла джанка.Четирите семейства, на които придадох майки са ги приели.Прегледах и последните десетина кошери.Всико е наред.От тук нататъка , каквото зависи от мен ще го направя, остава и природата да е с нас.

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    И при нас джанките цъфтят. Отворих 5-6 кошера днес, пило разнородно имат. Разпечатах малко мед и сложих рамката до пилото.
    При хубаво време и на останалите кошери им предстои това
    Освен да си пожелаем успешен старт на новия сезон той чука на вратата вече

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Току що се върнах от пчелина. Има невероятен приток на нектар и прашец! Местноста е обсипана с талази, от бели, розови и тук там жълти и лилави багри! Слагам основи не ами, несмогвам! Най силните и търтеи им се прищяло, а някои и магазини пълнят! Както казва Ачката, ще се правят отводки. Кеф!!!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Току що се върнах от пчелина. Има невероятен приток на нектар и прашец! Местноста е обсипана с талази, от бели, розови и тук там жълти и лилави багри! Слагам основи не ами, несмогвам! Най силните и търтеи им се прищяло, а някои и магазини пълнят! Както казва Ачката, ще се правят отводки. Кеф!!!
    Пчеларския календар бягааа с много!
    Февруари-март да има паша и да слагаме за градеж, е такова чудо нЕма

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    ........... Местноста е обсипана с талази, от бели, розови и тук там жълти и лилави багри! ..... Кеф!!!
    Колко малко му трябва на човек да е щастлив : Едно бяло платно и комплект маслени бои ...! И естествено пчели ....!!!!

Страница 119 от 239 ПърваПърва ... 1969109117118119120121129169219 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •