И при мен след вчерашния преглед са по на 4р с пило ,завъртях на 180гр през една пуснах им и по една рамка за градеж.Само майките на Скутелатор са със по 8р пило плътно от край до край по рамката .Де да бяха всичките ми майки от на Скутелатора
И при мен след вчерашния преглед са по на 4р с пило ,завъртях на 180гр през една пуснах им и по една рамка за градеж.Само майките на Скутелатор са със по 8р пило плътно от край до край по рамката .Де да бяха всичките ми майки от на Скутелатора
Милен Михов
Имай малко вяраНе са италианки, че да очакваш тяхната логика на поведение.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
Колеги погледнете природата не в градовете а в селата там не всичко е започнало да цъфти ?Нека да не се опитваме да накараме пчелите да изпреварят природата просто това е невъзможно начинание личен несполучлив дълъг опит.Миналата година по това време рапицата започваше да цъфти а преди де се появи нейно величество РАПИЦА не можехме да сложим магазини за акация .И нека да не правим МИСИЯ НЕ ВЪЗМОЖНА и да мъчим пчелите те съществуват от хиляди години НЕКА ДА СЕ РЪКОВОДИМ ОТ ТЯХ .
А не, възможно си е. НО въпросът е каква е ползата от това ? Италианките точно това правят без да се интересуват много от времето навън, нито от количеството запаси вътре в кошера. Типичен пример за поведение на кон с капаци. Единственото предимство е, че пчеларя лесно може да прогнозира на коя дата какво ще бъде състоянието на семейството без да се налага да гледа прогнозата за времето. Просто трябва да си предвиди повечко запаси в кошера и/или неограничено количество сироп, в случай че нещо с времето се обърка.
Невъзможните неща са много малко.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
Моите пък са на открито и изобщо не ги мисля дали им е студено,жадно или гладно.Освен това запечатаното пило отделя не малко топлина.Имат си мед,суха захар и конденз до "коленете" в хранилката.Сигурен съм,че и прашец имат предостатъчно за двуседмична обсада на времето.Освен на Дони майките,имам и августовски свещарки за ротация.Само да вметна,че пчелите ми познават захарта,стартовит,йод и ОК.Витамини...АПИта разни и други измишльотини не използвам.Е,не всички сем. са ок.Най-силни са семействата получили по 1-2 рамки пило или млади пчели(около 1кг.)през септември при разформироване на слаби сем. и рояци.
И господ да вкараш няма да можеш да ги накараш да се развиват ако няма такива условия .Колега майки италианки няма в България една струва 200 Е а всички мелези се продават за 20.25 Е свободно на техния пазар.Но Българската е по добра ?????? Но свещарки са по добри от копешките !!!!!
В момента има 10 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 10 гост (и))