Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 114 от 496 ПърваПърва ... 1464104112113114115116124164214 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,131 до 1,140 от общо 4956
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от ivan5555 Виж публикацията
    рамкомерс най фалшивата фирма в България .дойде в шабла взе проби от 30 колеги и резултата е че имат високо водно но има и 5 6 хубави проби .дойде г н павел и каза че ще вземе добрите проби но на цена с 060 ст по малко .този е племенник на милев собственика на рамкомерс.мога да дам още много потресаващи примера за рамкомерс за повечето колеги от нашият регион тая фирма е затворена страница.сега искат да си изпълнят договорите и затова дават мило и драго .помислете преди да решите че ще спечелите от тях.
    Преди десетина години карах по никое време /след като го чаках няколко часа/ негов човек да вземе проби ,с мой транспорт до ранчото.Все още чакам резултати. Ама много време мина ,може да са в час вече.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Преди десетина години карах по никое време /след като го чаках няколко часа/ негов човек да вземе проби ,с мой транспорт до ранчото.Все още чакам резултати. Ама много време мина ,може да са в час вече.
    Не знам аз в случая не мога да кажа нищо лошо за тях,обадих се по телефона след 3 дена ми взеха проби и след около 10 дена ми взеха меда.Нито са ми говорили за водно съдържание,нито за антибиотици дори жената с която говорих каза че меда е супер.Дадоха си нов амбалаж и то при положение че имах 10 тенекии стари а другите нови.Така че аз съм доволен на бялото ,черно не мога да кажа.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Ivan_vd Виж публикацията
    Не знам аз в случая не мога да кажа нищо лошо за тях,обадих се по телефона след 3 дена ми взеха проби и след около 10 дена ми взеха меда.Нито са ми говорили за водно съдържание,нито за антибиотици дори жената с която говорих каза че меда е супер.Дадоха си нов амбалаж и то при положение че имах 10 тенекии стари а другите нови.Така че аз съм доволен на бялото ,черно не мога да кажа.
    Зависи на какъв хал ще ги намериш. Миналата година като имаше много сняг и не можеха да се придвижват из страната и да си набавят количества ми го взеха и на мен за отрицателно време и акациевия си беше акациев, и мановия манов, а не като друг път - той все полифлорен и хайде по 4 лв.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    Ще ги видим,живот и здраве дано има повод да ги потърся пак ако почнат да извъртат ще потърся и други не са единствените.То да има мед ще му намерим пазар.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Ivan_vd Виж публикацията
    Ще ги видим,живот и здраве дано има повод да ги потърся пак ако почнат да извъртат ще потърся и други не са единствените.То да има мед ще му намерим пазар.
    Това последното не е толкова сигурно.Да няма после тъжни физиономии.През 2005 имаше много....

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Винаги съм продавал медът си само на дребно при цена около 11 лв/кг. Става дума за мед първо качество, акация или билки. Откакто започнаха да сеят рапица, започнаха проблемите. Повечето ми клиенти, като чуят за мед от рапица, се отказват да го купуват. Разбира се, този мед го продавам по-евтино, по около 8 до 8.50 лв, но това не помага. Освен това, рапицата влошава качеството и намалява количеството на акациевия мед, защото двете паши се застъпват. Затова мисля, когато отново засеят рапица, да продам част от кошерите си с пчели и по време на цъфтежа на рапицата, да правя отводки и да ловя роеве. Другия вариант е да ги местя на подвижно пчеларство някъде, където няма рапица, но за сега нямам идея, как да стане това. Добре е, че в момента наблизо няма рапица.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Колега цената е добра,в кой район го продаваш на тази цена и какво количаство?

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    В София. Подобна е и цената по магазини и пазари. В момента имам 12 кошера, но реално имам клиенти за мед от 10 кошера. Изключение прави акациевия мед, когато го има. Той никога не ми идва в излишък. При слаба година, като миналата 2014, медът се свършва до излизането на новия. При силна година с рапица, като 2013, ми остава около 100 буркана от него и около 30 от билковия в повече. Медът от центрофугата минава през матуратора и от там направо в бурканите. Тенекии не пълня. Поради това ми е трудно да пресметна точно колко мед съм извадил. Тази година, за проба намалих цената на 10 лв, но това не увеличи продажбите. Намаляха единствено приходите от продаден мед. Клиентите ми не са многобройни, но предпочитат гарантираното качество на меда ми. За тях разлика в цената от един лев не е от значение. За тези, за които това е от значение, са намерили още по-евтин мед и не са ми клиенти.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Уточни вида на буркана да не стават грешки.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Е да София няма нищо общо с останалата част на България където масово се работи за по 300-400 лв.Нормално е според стандарта и цената.

Страница 114 от 496 ПърваПърва ... 1464104112113114115116124164214 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •