Не знам аз в случая не мога да кажа нищо лошо за тях,обадих се по телефона след 3 дена ми взеха проби и след около 10 дена ми взеха меда.Нито са ми говорили за водно съдържание,нито за антибиотици дори жената с която говорих каза че меда е супер.Дадоха си нов амбалаж и то при положение че имах 10 тенекии стари а другите нови.Така че аз съм доволен на бялото ,черно не мога да кажа.
Зависи на какъв хал ще ги намериш. Миналата година като имаше много сняг и не можеха да се придвижват из страната и да си набавят количества ми го взеха и на мен за отрицателно време и акациевия си беше акациев, и мановия манов, а не като друг път - той все полифлорен и хайде по 4 лв.
Ще ги видим,живот и здраве дано има повод да ги потърся пак ако почнат да извъртат ще потърся и други не са единствените.То да има мед ще му намерим пазар.
Винаги съм продавал медът си само на дребно при цена около 11 лв/кг. Става дума за мед първо качество, акация или билки. Откакто започнаха да сеят рапица, започнаха проблемите. Повечето ми клиенти, като чуят за мед от рапица, се отказват да го купуват. Разбира се, този мед го продавам по-евтино, по около 8 до 8.50 лв, но това не помага. Освен това, рапицата влошава качеството и намалява количеството на акациевия мед, защото двете паши се застъпват. Затова мисля, когато отново засеят рапица, да продам част от кошерите си с пчели и по време на цъфтежа на рапицата, да правя отводки и да ловя роеве. Другия вариант е да ги местя на подвижно пчеларство някъде, където няма рапица, но за сега нямам идея, как да стане това. Добре е, че в момента наблизо няма рапица.
Колега цената е добра,в кой район го продаваш на тази цена и какво количаство?
В София. Подобна е и цената по магазини и пазари. В момента имам 12 кошера, но реално имам клиенти за мед от 10 кошера. Изключение прави акациевия мед, когато го има. Той никога не ми идва в излишък. При слаба година, като миналата 2014, медът се свършва до излизането на новия. При силна година с рапица, като 2013, ми остава около 100 буркана от него и около 30 от билковия в повече. Медът от центрофугата минава през матуратора и от там направо в бурканите. Тенекии не пълня. Поради това ми е трудно да пресметна точно колко мед съм извадил. Тази година, за проба намалих цената на 10 лв, но това не увеличи продажбите. Намаляха единствено приходите от продаден мед. Клиентите ми не са многобройни, но предпочитат гарантираното качество на меда ми. За тях разлика в цената от един лев не е от значение. За тези, за които това е от значение, са намерили още по-евтин мед и не са ми клиенти.
Уточни вида на буркана да не стават грешки.
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
Е да София няма нищо общо с останалата част на България където масово се работи за по 300-400 лв.Нормално е според стандарта и цената.
В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))