Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 111 от 496 ПърваПърва ... 1161101109110111112113121161211 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,101 до 1,110 от общо 4956
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от marianski Виж публикацията
    Шушука се,че 6 лева щял да става меда .
    Ха-ха ..... точно в момента изкупвачите си "шушукат" как пак да го върнат на 4 лева. Бъдете сигурни, че ще има опит за това, въпросът е дали ние ще се съгласим ........ Не очаквайте да ни бъде лесно, особенно ако годината е добра и има мед в изобилие.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Ха-ха ..... точно в момента изкупвачите си шушукат как пак да го върнат на 4 лева. Бъдете сигурни, че ще има опит за това, въпросът е дали ние ще се съгласим ........
    Това е абсолютно сигурно и имат много голям шанс да успеят ако годината тръгне добре като добив, което за сега не се получава. Ако сега успеят да свалят отново цената няма да имаме абсолютно никакво право да се сърдим на някой освен на себе си.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    Преди седмица ми взеха проби,и сега чакам обаждане и взимане на 5.20.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Има ново поскъпване на меда, но е слабо отразено защото информацията е за месец назад.
    Излезе преди 5 дни, но забравих да го кача тук.
    Това са цените от Аржентина за месец Февруари 2015.

Mixed Flowers/White - мин 7,41 лв/кг макс 8,48 лв/кг
    Mixed Flowers/ExtraLight - мин 7,65 лв/кг макс 8,48 лв/кг
    Mixed Flowers/Light Amber - мин 7,65 лв/кг макс 7,73 лв/кг

http://www.ams.usda.gov/mnreports/fvmhoney.pdf

На печелившите честито!
    Има промяна и в цената на восъка, но не мога да го намеря точно колко е.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Меда ще се вдигне или ще си остане на 5.20 лв.За намаляне на цената ме съмнява на фона на всичко,което се покачва в тази държава! Ако успеят прекупвачите да ни резнат с цената на долу значи НИЕ пчеларите сме П.....
    Не ,че възрасните хора по селата не ги прекарват с ниски изкупни цени,но ние по младите пчелари няма да им даваме евала на тези така наречени " прекупвачи".

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от marianski Виж публикацията
    Меда ще се вдигне или ще си остане на 5.20 лв.За намаляне на цената ме съмнява на фона на всичко,което се покачва в тази държава! Ако успеят прекупвачите да ни резнат с цената на долу значи НИЕ пчеларите сме П.....
    Не ,че възрасните хора по селата не ги прекарват с ниски изкупни цени,но ние по младите пчелари няма да им даваме евала на тези така наречени " прекупвачи".
    Уважаеми коега ,бихте ли споделили -на каква цена реализирате вашия мед и къде.Предварително благодаря.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Всичко е въпрос на организация както се казва, ако ние, ползващите интернет, успеем да "надъхаме" старите дядовци да не си дават меда евтино, и успеем да позадържим меда да не го продаваме, то тогава тия хиени, дето обикалят по селата с бусовете ще клекнат в един момент на нашата цена, инак няма да могат да си платят нафтата......в каква валута се търгува меда на св.сток.борса? в долари предполагам, т.е. с поевтиняването на еврото, ние задължително трябва да искаме цена на меда в ДОЛАРОВА равностойност спрямо лева

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    Всичко е въпрос на организация както се казва, ако ние, ползващите интернет, успеем да "надъхаме" старите дядовци да не си дават меда евтино, и успеем да позадържим меда да не го продаваме, то тогава тия хиени, дето обикалят по селата с бусовете ще клекнат в един момент на нашата цена, инак няма да могат да си платят нафтата......в каква валута се търгува меда на св.сток.борса? в долари предполагам, т.е. с поевтиняването на еврото, ние задължително трябва да искаме цена на меда в ДОЛАРОВА равностойност спрямо лева
    Чудя се -защо си мислите ,че старите дядовци са по-тъпи и ядът доматите с колците.Кой ви каза ,че си дават меда евтино?Как разба ,като само 3-4 човека от целия форум са писали цена на продажба?Ти на колко лева реализира твоя?

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    не съм казал, че по-тъпи, а в смисъл, че са по-неинформирани.....досега не съм продавал мед на едро, защото съм начинаещ, продал съм на дребно 7-8 буркана по 7лв, а колко съм подарил - не съм ги смятал

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    не съм казал, че по-тъпи, а в смисъл, че са по-неинформирани.....досега не съм продавал мед на едро, защото съм начинаещ, продал съм на дребно 7-8 буркана по 7лв, а колко съм подарил - не съм ги смятал
    Пожелавам ти да се развиваш и да стигнеш високи нива в пчеларството.Сетих се нещо по повод наговарянето и търсенето на цена.Преди години ходих да продавам по пазарите на Бургас.В един момент сме били 16 човека.Цената -прилична уговорена.Какво се оказа :аз имам за продан няколко тона ,а повечето по няколко стотин кг.Хората си продадоха меда на добра цена ,а аз само съдействах ,като я подържах.Незнам дали съм ясен.Аз загубих от това .Можех да намаля цената и щях да продам по-голямо количество ,а не да го дам на едро на половин цена.Е от какъв зор да го правя повече.

Страница 111 от 496 ПърваПърва ... 1161101109110111112113121161211 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 12 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 12 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •