Преди седмица ми взеха проби,и сега чакам обаждане и взимане на 5.20.
Има ново поскъпване на меда, но е слабо отразено защото информацията е за месец назад.
Излезе преди 5 дни, но забравих да го кача тук.
Това са цените от Аржентина за месец Февруари 2015.
Mixed Flowers/White - мин 7,41 лв/кг макс 8,48 лв/кг
Mixed Flowers/ExtraLight - мин 7,65 лв/кг макс 8,48 лв/кг
Mixed Flowers/Light Amber - мин 7,65 лв/кг макс 7,73 лв/кг
http://www.ams.usda.gov/mnreports/fvmhoney.pdf
На печелившите честито!
Има промяна и в цената на восъка, но не мога да го намеря точно колко е.
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Меда ще се вдигне или ще си остане на 5.20 лв.За намаляне на цената ме съмнява на фона на всичко,което се покачва в тази държава! Ако успеят прекупвачите да ни резнат с цената на долу значи НИЕ пчеларите сме П.....
Не ,че възрасните хора по селата не ги прекарват с ниски изкупни цени,но ние по младите пчелари няма да им даваме евала на тези така наречени " прекупвачи".
Всичко е въпрос на организация както се казва, ако ние, ползващите интернет, успеем да "надъхаме" старите дядовци да не си дават меда евтино, и успеем да позадържим меда да не го продаваме, то тогава тия хиени, дето обикалят по селата с бусовете ще клекнат в един момент на нашата цена, инак няма да могат да си платят нафтата......в каква валута се търгува меда на св.сток.борса? в долари предполагам, т.е. с поевтиняването на еврото, ние задължително трябва да искаме цена на меда в ДОЛАРОВА равностойност спрямо лева
не съм казал, че по-тъпи, а в смисъл, че са по-неинформирани.....досега не съм продавал мед на едро, защото съм начинаещ, продал съм на дребно 7-8 буркана по 7лв, а колко съм подарил - не съм ги смятал
Пожелавам ти да се развиваш и да стигнеш високи нива в пчеларството.Сетих се нещо по повод наговарянето и търсенето на цена.Преди години ходих да продавам по пазарите на Бургас.В един момент сме били 16 човека.Цената -прилична уговорена.Какво се оказа :аз имам за продан няколко тона ,а повечето по няколко стотин кг.Хората си продадоха меда на добра цена ,а аз само съдействах ,като я подържах.Незнам дали съм ясен.Аз загубих от това .Можех да намаля цената и щях да продам по-голямо количество ,а не да го дам на едро на половин цена.Е от какъв зор да го правя повече.
В момента има 12 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 12 гост (и))