Цената е с 20% отстъпка от това, което го пише в книжката на Lyson. Освен това имам безплатен монтаж + безплатен техен специалист, който ще стои до машината ако трябва дори и месец, за да я накара да работи както трябва. Тези екстри ми ги дадоха, защото аз купувам първата машина в България и те искат да се хвалят с нея. Освен мене знам, че има още един кандидат, който си е поръчал същата машина, но не знам кой е той. За него няма такива отстъпки или поне така ми казаха по време на пазарлъка.
Машината е много високопроизводителна. Доколкото си спомням - 3 тона на работна смяна. По мое искане и без да давам допълнителни пари се съгласиха да удължат центрофугата от 64 на 96 рамки, за да може да работи по-дълго време и въпреки това да насмогва на потока от разпечатващата част на машината. Както вече казах им изпратих известно количество от моите рамки и те са я настроили машината да върви точно с тях, без да дава засечки.
След 2-3 дена машината я товарят на ТИР заедно с още около 200 кошера и скоро ще имам шанса да я вида как работи. Горещо се надявам да няма сериозни механични издънки. Ако има електронни издънки - сам ще се оправя с тях, но с механиката е по-трудно - всичко е от хромникел и аз нямам оборудване и опит да работя с него.