Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 11 от 23 ПърваПърва ... 91011121321 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 101 до 110 от общо 222
    Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    На мен ми останаха три и ги разтворих с топла вода и по хранилките. За два дни и помен не остана от тях.Няма смисъл да ги съхраняваш , ако са малко количество.Сега както е лошо времето давай ги смело на сироп , защото в този вятър и лошо време няма опасност от кражби.
    Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций

Разтворих ги в топла вода, изхвърлих найлоните от пликовете и ги разлях по хранилките. Бях слагал и сухо мляко в меда и след разтварянето то се утаи на дъното на хранилките. Това не им попречи да си го приберат там някъде. Играчка е, но няма смисъл да се съхраняват питките още една година.
    Тази земя, по която тъпча сега,
    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
    тази земя – не е моя земя,
    тази земя, простете, е чужда.

Цитат Първоначално публикувано от Жоро$73
    Останаха ми няколко питки от пудра захар и мед.Как да ги съхраня за по дълго време?
    Просто ги дай на пчелите. Какво има да му мислиш толкова.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Колега,Владо-Gillan,на първия въпрос:
    Повече от 10 години слагам "Апитом" и случай да изсъхне не съм имал.По вероятно е при повече влага в гнездото напролет да прокапе.
    На втория:
    Пчелите стигат до питките при разпускане на кълбото ,а това става когато времето го позволи, напролет и е нормално да искаме развитие или когато са стигнали горната рамка и питката спасява положението.
    Миналата година поставих питките "Апитом" в началото на декември.Тая година щом излязат пресните и времето е подходящо ще ги слагам.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Цитат Първоначално публикувано от зуница
    Колега,Владо-Gillan,на първия въпрос:
    Повече от 10 години слагам "Апитом" и случай да изсъхне не съм имал.По вероятно е при повече влага в гнездото напролет да прокапе.
    На втория:
    Пчелите стигат до питките при разпускане на кълбото ,а това става когато времето го позволи, напролет и е нормално да искаме развитие или когато са стигнали горната рамка и питката спасява положението.
    Миналата година поставих питките "Апитом" в началото на декември.Тая година щом излязат пресните и времето е подходящо ще ги слагам.
    супер, кога се очакват да пуснат пресните питки?Само с аптиом ли подхранвате, няма ли по подходящи, или от практиката сте се убедили че това са питките

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.05.2012
    Цитат Първоначално публикувано от ianev
    Благодаря vanHanegem ще те послишам и ще сложа по Коледа по 1 питка 1кг това би трябвало да им стигне за месец. Питките до каква степен изтощават едно семейство и даването им толкова рано как ще им повлияе, дали няма да има обратен ефект даването им толкова рано и да има голям подмор рано на пролет.
    Питките изтощават много пчелите и за мен не е разумно да започваш от ноември или декември,защото хванеш ли се на хорото-на всеки 15 дни питка до март.как ти се струва?
    Питката е в твърдо състояние!Нищо в твърдо състояние не е добро за зимуване.
    1000 пчелари - 1000 технологии

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Питките е хубаво да се дават след облитане на пчелите. Ако не се съобразим с това, може и да навредим повече, отколкото да помогнем.
    Ако имате кристализирал мед - по-добре кристализирал мед в пликчета докато отпусне времето и могат да се облетят, пък после питките.
    Но имайте предвид, че питките спасяват пчелите от глад при невъзможност да се преместят, те са спасителни и по-добре с тях отколкото без тях в определен момент, въпреки някои вреди.

Сетих се, че някои слагат хоризонтално над рамките пита с мед, която е повдигната на летвички, за да могат да преминават пчелите /вместо питка или вместо мед в пличкета/.

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Казвате питки до април. Не е ли по-добре от март, като се постопли, сироп да им се дава?

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Сироп - като цъфнат овошките, има принос на прашец и се установи относително по-трайно затопляне. При вас в Южна България по-рано става това- минимум с 15 дни преди нас.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Зуница, на колко килограма мед зазимяваш ?

Страница 11 от 23 ПърваПърва ... 91011121321 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •