Пък моите измръзнаха....
Една остана за цяр, ма и то не ми вдъхва доверие...
Пък моите измръзнаха....
Една остана за цяр, ма и то не ми вдъхва доверие...
Защо пчелите нямат премиер,министри,парламент ...???Защото правят мед,а не говна!!!
как да имам фиданка от еводия, искам да си засадя. от Благоевград съм.
Отвори сайта на разсадник Платан ЕООД СЕЛО Розино Карловско.Фиданките са с доказан произход.
Поздрави Анатоли
През първите две седмици от цъфтежа на еводията (първата половина на юли) пчелите не й обръщаха никакво внимание, вероятно защото предпочитаха слънчогледа, който цъфтеше усилено по същото време. Само единични заблудени пчели кацаха по еводията.
(4 юли 2012 г.)
Едва от средата на юли пчелите започнаха усилено да посещават т. нар. най-медоносно дърво, но какво и колко събират от нея, само те си знаят.
(14 юли 2012 г.)
(20 юли 2012 г.)
"It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
Sam Levenson
Здравеите .
пчелина ми се намира извън населено място и имам възможност да насадя големи количества медоносни растения покраи пътищата с които се надявам да подпомогна пчелите. колебая се обаче дали да насадя еводия или медоносна акация . и за двете се говори само хубаво . някои има ли наблюедния ?
Щом искаш да подпомогнеш пчелите, сееш/садиш растения които отделят нектар/прашец извън основните ти паши. Ако имаш наоколо гори акация напр. няма да садиш акация. Според мен търси нещо дето дава прашец до късно, в раздела сме писали доста по въпроса. Успех!
по мои наблюдения от около 2-3 седмици нямам почти никаква паша .слънчогледът прецъфтя, а ливадите изкъснаха . затова мисля да засадя лофант или калдаръмче в пчелина ми , и японска акация или еводия около пчелина ми и по земните пътища в околията. не мисля че ще изкарвам стоков мед, ще спомогне есенното подхранване на пчелите
затова търся мнения кое е по добрия вариант като медодобив, издръжливост към сушата и към студа , по малко грижи .
японската акация цъфти края на юли и август (като еводията) или се бъркам ?
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))