Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 11 от 37 ПърваПърва ... 91011121321 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 101 до 110 от общо 362
    Наблюдател
    Регистриран
    23.02.2012
    Идеята ми бе да е в панаирното градче по време на някое от изложенията там ,но сигурно наемането на една или две палати е сума ти пари . Това според мен е най подходящото място за изложение (може би наистина международно) за срещи ,запознанства между пчеларите и др. За площада не става дума.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Много е скъпо в панаира.Никой няма да доде при тези цени.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    В Русе си имаме два полу-празни МОЛ-а. Място да искаш!
    А и сме по-близо до "международното" wink;
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Колега, Йорданов. Аз не съм против провеждането на подобно събитие. Но съм възмутен от обявяването му, като Международно изложение. То изобщо не е такова, а си е най-обикновен пазар. на теб ти е сравнително близо, но е напълно не основателно, хора от Видинско, Варненско, Бургаско или от Кюстендилско, да бият толкова път само за едното пазаруване, на дребен пчеларски инвентар, който освен всичко, не е на "промоционална" цена. Ако във всеки областен град има работеща пчеларска структура, то с много по-голям успех, може да организира подобни пазари, даже няколко пъти в годината. Така месния пчелар, ще може да си подсигури необходимия му инвентар според сезона.
    Но на едно "международно" изложение, няма място за търговия на дребно. Целта на такова мероприятие е, да се представят пред бранша, различните производители и тяхното производство. Правят се демонстрации и се осъществяват контакти. А който, каквото си хареса, си го договаря на място или след това с конкретната фирма. Сключват се договори и се уговарят доставки. Това е същността на едно изложение.

Наблюдател
    Регистриран
    23.02.2012
    Колегата Цветков го каза,точно,ясно и кратко .Това е истината .

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.02.2012
    Абе бъдете малко по-прагматични. Няма никакъв проблем да се правят и уговорки, и доставки. Ако на човек му трябва един камион рамки, например, мисля че никой няма да се откаже да му ги докара на място. Тези договорки могат и по телефона да се правят, макар че това крие известни рискове и за двете страни, особено ако не се познават добре. Аз съм го правил обаче дори с хора, които никога не съм виждал - с куриер и с наложен платеж. Иначе си събирам оферти, каталози, визитки, телефони, имейли, защото не знам кога какво ще ми дотрябва. Но за дребни доставки няма смисъл от излишни усложнения. Ако така и така си в Плевен, плащаш, взимаш и заминаваш. Защото ако си от Видин например и имаш, да кажем, 50 кг восък за продаване, пък някой от Малко Търново е дошъл в Плевен да изкупува восък и плаща добре, не е ли по-добре да метнеш восъка в колата, ако така и така ще ходиш на изложението? По този начин ще спестиш малко транспортни разходи на купувача и той може да ти даде по-добра цена, примерно. Ако му имаш телефонния номер, можеш да му звъннеш предварително и да се уговорите. Или, да кажем, трябват ти 10 хранилки (някакъв модел, дето го няма в местния пчеларски магазин и си ги видял на изложението). Какви уговорки да правиш за десет хранилки? Просто ги плащаш и ги отнасяш.
    Пък аз миналата година исках да си взема 1-2 финландски кошера от полистирол, да ги пробвам. Но човекът каза, че този, който е изложен, му е мостра и е единствен. Нямало ги в България на склад и трябва да се прави доставка от Финландия, но нали се сещате, че трябва да се събере поръчка поне за стотина кошера, та да се занимава някой с такава доставка. Дадох му телефони, имейли, да свирне, ако се появят достатъчно мераклии за такива кошери, но явно или не са се появили други желаещи, или ми е затрил някъде координатите.
    "It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
    Sam Levenson

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.02.2012
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov
    тия неща мога да си ги купя и от пчеларския магазин в Добрич на същата цена без да бия 700 км до Плевен или просто да си ги поръчам по интернет от същите изложители.
    Разбира се, ако така ти е по-изгодно...
    Между другото, Плевен - Добрич - Плевен мисля, че е 520 км, но пак не са малко, колкото и да са относителни понятията "малко" и "много".

Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov
    ... той просто си осигури гарантиран пазар за продукцията, докато аз всяка година се чудя на кого, къде и на каква ли цена ще продам моята...
    А защо и ти не направи същото, като него... вместо да се чудиш?
    "It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
    Sam Levenson

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.02.2012
    Да, прав си... почти. Погледнах таблицата в пътната карта - дават го 346 км в едната посока, т. е. 692 км отиване и връщане. А 520 км било разстоянието по права линия (двупосочно)... ако някой реши да пътува със самолет. :D
    Sam Levenson

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Ха, ха, ха, събуди се Българино ! Господа, добре дошли в новия век!

Юрий, ти както и Бонев мисля сте казвали, че сте хора с дясно мислене ?! Ми не съм очаквал от тебе такава проява на идеализъм, приятно ме изненада, благодаря! Народее, парица е царица в днешно време. Свят и държава се тресе отвсякъде ,печени евро фирми продават на евро пазара конско за говеждо, МОК маха борбата от Олимпиадата, че не носила парички, вий се възмущавате че щом заглавието му било Международно изложение не трябвало да има търговия на дребно. Бе ората искат кибапчита и Пресито да слушат вий ми говорите за Тримата Тенори. Ми направете нещо както мислите че трябва да бъде, поддържайте го десет години и всеки път да става от хубаво по-хубаво и ви казвам Евалла, всичко друго са приказки.

Наблюдател
    Регистриран
    06.06.2012
    Като участник в това събитие, не съм съгласен с много от вас...Тази година ми беше второто участие на изложението в Плевен.
    НАИСТИНА ПРИЗНАВАМ, ЧЕ ТОВА СЪБИТИЕ НАПРАВЕНО ЗА ГОЛЯМА ФИНАНСОВА ИЗГОДА НА ОРГАНИЗАТОРИТЕ, ТОВА Е МОЕ МИСЛЕНЕ...
    Доколкото самото изложение, ДА наистина има какво още да се иска, но има ли по добро в страната ни?-НЯМА!!!
    Основа за сравнение с изложенията в чужбина просто няма, просто нашият манталитет е съвсем друг(както се изразиха повечето колеги по горе, всеки идва за да види нови идеи и да ги реализира в домашни условия)...
    За мен а и за доста мои колеги изложенията в Плевен и Добрич са като празник чакан цяла година...
    На тези изложения се постига пряк контакт и запознанство между пчелари, производители,търговци и други подобни лица... Лично моите представители на изложението раздадоха 3500 визитки, което спомага за премахването на посредниците на пазара...
    Оттносно оприличаването на панаира с бит пазар, да така е, има нещо общо. Причината са СТРАШНО големите наеми, в изложбените зали(всеки гледа да избие разходите си, което си е съвсем нормално при тези условия на пазара)...Участвал съм и на ПЛОВДИВСКИЯ ПАНАИР(не с пчеларски инвентар), за 40кв.м. платихме 5600лв. Сами си направете сметка какъв финансов ресурс трябва не само на организаторите, но и на самите участници в изложението да се направи такова нещо в ПЛОВДИВ. Макар и в Плевен цените да са наполовина колкото в Пловдив, пак си е голяма сума... И аз имам желание изложението да става на по обширно място но като гледам едва ли е възможно, поне за сега...
    Темата наистина е много интересна и я следя с инетерес... ВСЕ ПАК ТЕЗИ ИЗЛОЖЕНИЯ СЕ ПРАВЯТ В ПОЛЗА НА ПЧЕЛАРЯ, А ЗА МЕН НЕГОВОТО МНЕНИЕ Е НАЙ-ВАЖНО...

Страница 11 от 37 ПърваПърва ... 91011121321 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •