Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 11 от 14 ПърваПърва ... 910111213 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 101 до 110 от общо 256

Преглед на хибрид режима

Здравейте колеги,
    Може ли да ми кажете, има ли изискване за размера на табелата на пчелина ?

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Стоян Тодоров Виж публикацията
    Здравейте колеги,
    Може ли да ми кажете, има ли изискване за размера на табелата на пчелина ?
    Според сега действащата нормативна уредба няма точно и ясно дефинирани параметри.
    Закон за пчеларството, чл. 8, ал. 5 - от там те препраща към Наредба 10 от 1 април 2015год. и в нея за разлика от предишната наредба(27 от 2 юли 2002г.) която се отнасяше за номерацията на пчелните кошери, няма нищо конкретно за табелата нито размер, нито какво точно трябва да съдържа.

http://www.lex.bg/laws/ldoc/2135468444

http://www.ciela.net/svobodna-zona-d...nite-semeystva

Аз използвам формат А4(на "ландскейп" - обърнат странично) и изписвам:
    1. Номер на пчелина
    2. Име, презиме и фамилия(или фирма юридическо лице)
    3. Адрес(на собственика или по регистрация на юридическото лице)
    4. Телефонен номер

Ламинирам табелката и това е.

Благодаря за изчерпателния отговор.

Автор
    Регистриран
    17.10.2012
    Пчеларски район
    Троян
    А някой има ли представа каква е цената на транспортният лист?Моят ветеринар ми взе 64 лв за транспорт между двата ми пчелина.А напролет го имам отново това упражнение и ми се видяха доста тези пари.Говорим за 23 броя.

Наблюдател
    Регистриран
    17.11.2015
    Здравейте, начинаеща съм и моля да ме извините ако се повтарям, но бихте ли ми казали стъпка по стъпка как да регистрирам пчелина. Закупихме 15 кошера и мястото, където ще са е собствено в община Раковски. Прочетах, че трябва да е заградено, но не разбрах дали е цялото или само където са кошерите и ако искаме да закупим още, какво се случва? Благодаря ви предварително

Автор
    Регистриран
    18.11.2010
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Според сега действащата нормативна уредба няма точно и ясно дефинирани параметри.
    Закон за пчеларството, чл. 8, ал. 5 - от там те препраща към Наредба 10 от 1 април 2015год. и в нея за разлика от предишната наредба(27 от 2 юли 2002г.) която се отнасяше за номерацията на пчелните кошери, няма нищо конкретно за табелата нито размер, нито какво точно трябва да съдържа.

1. Номер на пчелина
    4. Телефонен номер

Няма такова нещо. Единствено което се изписва на таберата е номера на пчелина. Колега чети внимателно от закона за пчеларството Чл. 8. (5) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 61 от 2014 г.) Постоянните пчелини задължително са с ограда. В срока по ал. 2 собственикът поставя на оградата табелка с регистрационен номер на пчелина съгласно наредба на министъра на земеделието и храните.
    Не давайте подвеждащи информации, ако не сте запознати.

Автор
    Регистриран
    21.10.2012
    има ли някъде записана някаква нормативна уредба колко кошера на какво място може да се сложат виждам има писано 5 кв м на кошер но къде в законите е написано това ?

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията

1. Номер на пчелина
    4. Телефонен номер

Цитат Първоначално публикувано от Nic Виж публикацията
    Няма такова нещо. Единствено което се изписва на таберата е номера на пчелина. Колега чети внимателно от закона за пчеларството Чл. 8. (5) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 61 от 2014 г.) Постоянните пчелини задължително са с ограда. В срока по ал. 2 собственикът поставя на оградата табелка с регистрационен номер на пчелина съгласно наредба на министъра на земеделието и храните.
    Не давайте подвеждащи информации, ако не сте запознати.
    Ти или четеш избирателно или през ред...?!?
    Много ясно съм посочил, че според последните изменения на закона и новата наредба емного не ясно какво трябва да съдържа табелата(само един гол номер е прекалено малко и неясно). И като допълнение съм посочил какво АЗ ПИША НА МОЯТА СИ ТАБЕЛА, без да ангажирам когото и да било да си пише каквото си иска...

Цитат Първоначално публикувано от taurus
    Здравейте,
    Предстои ни регистрация на ЗП и пчелин (намира се в края на селото) в "индустриалната зона" - първо в общ. служна по земеделие за попълване на анкетна карта и после във ветеринарната служба (същата община) - и след това чакаме в 7 дневен срок да дойде комисия?

Понеже земята е на мое име, а се налага майка ми (пенсионер) да се рег-ра като ЗП (поне на първо време) - ще трябва да се състави и договор за наем - при нотариус ли тярбва да се направи?

-Освен нотариален акт, скица - какво трябва още да се носи?

До края на месеца - за анц. програма - ще може ли да се мине през това? Да вземем удостоветение за животновъден обект?
    Аз скоро регистрирах пчелин , земята не е на мое име ама от кмета взех едно удостоверение тоест аз го написах а той само го завери ,че аз ползвам дадения имот за пчелин и това беше .Регистрацията мина успешно. За ЗП не съм се регистрирал ,но там знам че е лесно попълваш анкетната карта и готово. После започват неволите.

С риск да се повторя ще попитам отново . Имам удостоверение издадено от ОДБХ имам и ветеринарен дневник от ветеринаря на общината и номер на пчелина.
    Не съм подавал никаква декларация по чл.8 от ЗП . Къде да я подам в общината или в населеното място ? И колкото и пъти да чета закона разбирам че трябва първо в кметството по чл.8 от ЗП .Е това не го разбрах как имам удостоверение от ОДБХ без да съм се регистрирал в кметството по чл.8 от ЗП. Моля някой да разясни регистрацията в ОДБХ и тази по чл.8 от ЗП едно и също нещо ли са ? Каква е връзката между тях ?
    Ето ме във Фейса ! https://www.facebook.com/Ivo.Beekeeper

Страница 11 от 14 ПърваПърва ... 910111213 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •