А по кои програми се правят априлски проверки?Ако има списък мога да видя кои са най близките до мен бенефициенти.Първоначално публикувано от LoGo
А по кои програми се правят априлски проверки?Ако има списък мога да видя кои са най близките до мен бенефициенти.Първоначално публикувано от LoGo
Доколкото разбирам ти искаш пчелина ти да изглежда лесен обект, а всъщност в него да има скрити изненадки за крадците. Тоест искаш да направиш капан за крадци, пък дано се хванат.
Аз мисля че е по-правилен обратния подход - пчелина трябва да изглежда много труден за крадене обект и крадците въобще да не си и помислят да го пробват. Следователно съоръженията за охрана трябва да са колкото се може повече и освен това трябва да са на показ. Нещо повече - трябва да има и фалшиви съоръжения, като например празни кожуси от камери и мигащи светодиоди на всеки кошер, пък нека въображението на крадеца да му рисува какво се крие зад тези мигащи диоди. Бъдете сигурни, че ще си помисли най-лошото от негова си гледна точка.
Според мене трябва да се започне с някакъв стар фургон за 300 лева и първата работа е в него да се сложи автомобилен акумулатор, захранващ мигащи светодиоди из целия пчелин. Задължително на покрива се слага и една голяма антена и празни кожуси на камери, гледащи във всички посоки. И задължително има табела, че пчелина се охранява с електронна техника и че всички кошери са маркирани. Това е напълно достатъчно.
Бандягите с един чорап на главата обират банка та с було ли няма да открадне кошер.Мисля,че номерът е в изпреварващите действия.
Да най вероятно са тези по програмите или те са порачителите.
За жалост алчноста ходи по хората.
След 20 години ще съжалявате не за нещата които сте направили а за тези които не сте.
Кражбите на кошери и въобще кражбите от този род стават заради чувството за безнаказаност.Дори да ги хванат крадците, ще им лепнат я условна присъда,я глоба,и на него му дреме на шапката.Жалко че законите ни са такива,че ако думнеш някого докато краде или го осакатиш,или се спъне в някой капан на пчелина ти,после виновният си ти.Ако можехме да си защитаваме собственоста свободно,такива неща нямаше да има,щото ако излъчат по новинитв няколко пъти как някой го думнали докато крадял кошери или крадял лавандула,или друго,доста от крадците ще си подвият опашките и ще знаят какво залагат когато посягат на чуждото.За съжаление България е страната на неограничените възможности,можеш да правиш всичко и да ти се размине безнаказано.
Па я да го пипна аз на пчелина ни закон ни господще го спаси.
След 20 години ще съжалявате не за нещата които сте направили а за тези които не сте.
Е той крадеца трябва да го знае това. Трепеш го и в най-близкия канал да го изядат чакалите:D
Като няма закони за тези неща, не идва дори криминална полиция на тия местопрестъпления, явно са оставили стопаните сами да си пазят нещата next_mad;
Първоначално публикувано от borislav aleksandrov
Докато навираш главата на единия другите чакат на опашка.Аз бих пощадил пчелите и зарадвал прасетата.
Това си е закона на Линч!
Днес отивам при пчелите да ги подхраня. Отварям първия кошер и гледам хранилката я няма. Вдигнах таблата и какво да видя. Кошера празен, няма нито една рамка, само преградната дъска сам ми оставили. Личи си, че е пипано от пчелар. Другите два не ги е пипал. Ако беше пред мен този, който ги е откраднал, щях да му отрежа главата без да се замисля.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))