Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 11 от 15 ПърваПърва ... 910111213 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 101 до 110 от общо 144
    Потребител
    Регистриран
    14.12.2014
    Пчеларски район
    с. Градец, община Костинброд
    Марко, всекидневно гледам как хора тръгнали от самата нула, с работа, късмет или усет (а най-добре и с трите) успяват да създадат бизнес. Най-много се радвам на една вълна млади хора, които напоследък са решили да вземат живота си в свои ръце и градят своето бъдеще у нас, например и в селското стопанство. Ходят, гледат, учат се, говорят с по-опитни от тях, ходят на курсове, на срещи с изкупвачи, на изложения, сбирки, търговски камари на чужди държави и т.н., създават си своя модел и стартират смело и безотговорно. Правят грешка, след грешка, но имат смелостта да си ги признаят, запишат и поправят и продължават напред. Някои от тях създават стопанства като от картинка, честно.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Не мога да се съглася с вас.Примерно аз имах голямо желание да дойда,но предишния ден ми натровиха пчелите.Това не ме прави неуспял човек просто съм гонил задачите по важност.
    Сигурно си прав за себе си, но както вече казах - това е само едно от възможните оправдания. Още около 20 000 човека по подобен начин си измислиха подобни оправдания и така пропуснаха НАЙ-ВАЖНОТО СЪБИТИЕ В ЖИВОТА СИ. Нещо повече - така дадоха сила на врага (властимащите) и по този начин сами си предначертаха бъдещето - да бъдат подтискани и да мизерстват.

Живота на всеки един човек е последователност от събития, при които на него му се дава шанс да промени бъдещето си към по-добро или по-лошо. Всяко едно от тези събития (и решения) е една малка крачка към богатството или към бедноста и мизерията. Пчеларския протест беше такова събитие и пчеларите единодушно направиха крачка в грешната посока. Последиците от тази крачка най-вероятно ще са фатални ....... Надявам се да греша и да не съм прав, но личния опит ми говори, че тази пролет пчеларите съвкупно си направиха харакири. И че тепърва им предстоят доста тежки времена .......

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Сигурно си прав за себе си, но както вече казах - това е само едно от възможните оправдания. Още около 20 000 човека по подобен начин си измислиха подобни оправдания и така пропуснаха НАЙ-ВАЖНОТО СЪБИТИЕ В ЖИВОТА СИ. Нещо повече - така дадоха сила на врага (властимащите) и по този начин сами си предначертаха бъдещето - да бъдат подтискани и да мизерстват.

Живота на всеки един човек е последователност от събития, при които на него му се дава шанс да промени бъдещето си към по-добро или по-лошо. Всяко едно от тези събития (и решения) е една малка крачка към богатството или към бедноста и мизерията. Пчеларския протест беше такова събитие и пчеларите единодушно направиха крачка в грешната посока. Последиците от тази крачка най-вероятно ще са фатални ....... Надявам се да греша и да не съм прав, но личния опит ми говори, че тази пролет пчеларите съвкупно си направиха харакири. И че тепърва им предстоят доста тежки времена .......
    А не е ли малко съвпадение да вкарват проекто закон точно в разгара на сезона.Мисля че те точно това целяха,но и докато не се обединят според мен всички пчелари в едно все така ще е, но това си е мое мнение.

Потребител
    Регистриран
    23.08.2013
    Пчеларски район
    Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от ferdy Виж публикацията
    Марко, всекидневно гледам как хора тръгнали от самата нула, с работа, късмет или усет (а най-добре и с трите) успяват да създадат бизнес. Най-много се радвам на една вълна млади хора, които напоследък са решили да вземат живота си в свои ръце и градят своето бъдеще у нас, например и в селското стопанство. Ходят, гледат, учат се, говорят с по-опитни от тях, ходят на курсове, на срещи с изкупвачи, на изложения, сбирки, търговски камари на чужди държави и т.н., създават си своя модел и стартират смело и безотговорно. Правят грешка, след грешка, но имат смелостта да си ги признаят, запишат и поправят и продължават напред. Някои от тях създават стопанства като от картинка, честно.
    Може би не съм се изразил правилно и затова съм бил разбран погрешно.

"https://youtu.be/t3BEO20ROSk Как някой могат да постигнат това,а на други все нещо им пречи."

Така изглежда поста който аз възприемам като "...ето, 1 човек може да се грижи за 400 кошера..."Да, но със малките буквички е написано че е в друга държава,където не се краде!!! пича го каза, и се работи с чужд и скъп инвентар,автомобили и всичко необходимо за инд. пчеларство.За това
    дадох пример със г-н Матеев ( защото ако се замислите, Матеев - пчеларят ползва парите на Матеев - бизнесмена, в един от старите си постове г-н Матеев беше споменал сума от 2 милиона ).Не завиждам и не се дразня от успеха на другите хора, каквото впечатление може би съм създал.Посочих и себе си като споменах точна сума не за да се жалвам или оплаквам, а за да стане ясно в примера че са необходими ресурси, които няма как човек от нулата да стигне в пчеларството, (не по принцип) ако разчита само на него.
    "...Няма демокрация, където няма пари. Няма демокрация, където няма колонии. Няма демокрация, където няма да ти тече отвън, от чужди джобове и каси.Англия и Франция се перчеха с демокрация, защото имаха колонии. Германия също се перчеше с демокрация до 1914 година, докато имаше колонии." това е цитат от А. Буров.
    Отнесено към риторичния въпрос в поста на tarty "Как някой могат да постигнат това,а на други все нещо им пречи." показва и как точно става.

Не се оплаквам от държавата, съдбата, извънземни или каквото и да било.
    Даването за пример на човек , отишъл на работа в чужда страна и работещ в чужда фирма като собствено постижение е изключително неудачно.
    А, да не забравя, не оспорвам качествата на човека който е в клипа, в никакъв случай.Да не създам такова впечатление

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Дадох примера с Валери, който е работил в Paradise Honey, не заради многото кошери и многото пари, а защото той разказва нещо невероятно, но в същото време това е самата истина - как само 3 човека са обикаляли и пчеларствали с 3000 кошера. Впечатляваща е не цифрата на кошерите, а технологията на пчеларстване, която техния шеф им е наложил. Това е най-ценното в цялата тази история. След като такава пчеларска технология съществува, редно е да я научим и да се опитаме да я приложим на практика.

Та именно точно една такава технология може да помогне на пчеларите, които в момента имат 50 кошера, да ги направят 500 или 1000 и пак да се справят без чужда помощ. И естествено това ще доведе до минимални разходи на труд, а от там до максимизиране на печалбата, което пък ще доведе до оставането на много излишни пари всяка една година. Тези пари могат да се използват за закупуване на нов инвентар и за бързо разширяване (увеличаване на броя на кошерите). Като цяло ето ви един начин как да постигнете много и да забогатеете само от пчеларството, а не да се жалвате че държавата ви е виновна или извънземните.

Едно е ясно - след като някой някъде го може и го прави, значи това може да се приложи и при нас. Просто трябва да получим знанието и след това да го приложим на практика. Иначе винаги съм им се възхищавал на западняците как успяват да свършат много работа с малко хора. И това не е само в пчеларството, а и във всички останали браншове и бизнеси. Как може например в една фирма с обороти за милиони административния персонал при западняците да е само 4-5 човека, а в България например при подобни бизнеси с подобни обороти администрацията е цяла 10 етажна сграда с 200 служители в нея. Има нещо сбъркано при нас, което все още не мога да го разбера напълно.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Дадох примера с Валери, който е работил в Paradise Honey, не заради многото кошери и многото пари, а защото той разказва нещо невероятно, но в същото време това е самата истина - как само 3 човека са обикаляли и пчеларствали с 3000 кошера. Впечатляваща е не цифрата на кошерите, а технологията на пчеларстване, която техния шеф им е наложил. Това е най-ценното в цялата тази история. След като такава пчеларска технология съществува, редно е да я научим и да се опитаме да я приложим на практика.

Та именно точно една такава технология може да помогне на пчеларите, които в момента имат 50 кошера, да ги направят 500 или 1000 и пак да се справят без чужда помощ. И естествено това ще доведе до минимални разходи на труд, а от там до максимизиране на печалбата, което пък ще доведе до оставането на много излишни пари всяка една година. Тези пари могат да се използват за закупуване на нов инвентар и за бързо разширяване (увеличаване на броя на кошерите). Като цяло ето ви един начин как да постигнете много и да забогатеете само от пчеларството, а не да се жалвате че държавата ви е виновна или извънземните.

Едно е ясно - след като някой някъде го може и го прави, значи това може да се приложи и при нас. Просто трябва да получим знанието и след това да го приложим на практика. Иначе винаги съм им се възхищавал на западняците как успяват да свършат много работа с малко хора. И това не е само в пчеларството, а и във всички останали браншове и бизнеси. Как може например в една фирма с обороти за милиони административния персонал при западняците да е само 4-5 човека, а в България например при подобни бизнеси с подобни обороти администрацията е цяла 10 етажна сграда с 200 служители в нея.
    Така е,но там имат закони и си ги спазват а тук като минат извънземните със самолетите и гулемите пръскалки каквато и практика да използваш все ще ги метеш.Като прибавим и тарикатите които крадат пчелините нали се сещатате г-н Матев че нЯма как да се получи тук в бг.Вярно на много от нас организацията ни куца но какво не куца в тая държава

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Marko:Така изглежда поста който аз възприемам като "...ето, 1 човек може да се грижи за 400 кошера..."Да, но със малките буквички е написано че е в друга държава,където не се краде!!! пича го каза, и се работи с чужд и скъпинвентар,автомобили и всичко необходимо за инд. пчеларство.
    Това означава ли, че никой не може да го постигне в БГ.Аз лично се надявам да го постигна до три години.Започнал съм от 23 броя кошери през 2002 и в момента като любител отглеждам 250 броя, но сериозно съм решил да го направя бизнес.Миналата година беше най зле,извадих от 250 бр. 500кг мед и в последствие 120 бр загинали,но за мен това е най-успешната година.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Marko:Така изглежда поста който аз възприемам като "...ето, 1 човек може да се грижи за 400 кошера..."Да, но със малките буквички е написано че е в друга държава,където не се краде!!! пича го каза, и се работи с чужд и скъпинвентар,автомобили и всичко необходимо за инд. пчеларство.
    Това означава ли, че никой не може да го постигне в БГ.Аз лично се надявам да го постигна до три години.Започнал съм от 23 броя кошери през 2002 и в момента като любител отглеждам 250 броя, но сериозно съм решил да го направя бизнес.Миналата година беше най зле,извадих от 250 бр. 500кг мед и в последствие 120 бр загинали,но за мен това е най-успешната година.
    колега мога да ти пожелая успех само и аз мисля да се развивам но ако се случи още една година такава може да обява банкрут и да си гледам само картофите

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    колега мога да ти пожелая успех само и аз мисля да се развивам но ако се случи още една година такава може да обява банкрут и да си гледам само картофите
    Ами...направи така, че да не се случва. То и най-добрия пчелар в света няма да издържи на това. tarty го мачкат, но това при теб е направо геноцид.
    Аз да ги бях обесил публично досега. То това не се търпи...ще рина аз пчели всяка седмица, ще ме крадат...
    Ти няма как да си покриеш разходите и няма как да буташ пари в тази бездънна яма. Нито мед, нито пчела - това е направо подигравка с труда ти.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Ами...направи така, че да не се случва. То и най-добрия пчелар в света няма да издържи на това. tarty го мачкат, но това при теб е направо геноцид.
    Аз да ги бях обесил публично досега. То това не се търпи...ще рина аз пчели всяка седмица, ще ме крадат...
    Ти няма как да си покриеш разходите и няма как да буташ пари в тази бездънна яма. Нито мед, нито пчела - това е направо подигравка с труда ти.
    Както казах на много от нас ни куца организацията но това ще се промени а на колегата дето ма краде халал да са му кражбите.Добре че няма инфо за анализа на пчелите.

Страница 11 от 15 ПърваПърва ... 910111213 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •