Този пост е редактиран от Дамян Дамянов; 15.04.2015 в 13:19.
"Човек е щастлив, когато е отпратил миналото, забравил злобата, не чака от никой нищо...
В последно време съм се замислял над тоя въпрос и си мисля, че най-добрия вариант е аморфа. Цъфти след акацията, когато времето е стабилизирано, много се посещава от пчелите (някъде четох за 86 кг от дка, което ми се вижда много, но все пак е добър медонос). Лесно пониква от семе, лесно и се прихваща. Гледам тия, които набучих на есен повечето даже и цъфтят, т.е. на втората година. Не е мухнато, даже го дават от агресивните видове, които лесно се приспособяват. Семената лесно се събират и сеят. Съвсем спокойно от едни 100 дка може и добив да се получи.
"Човек е щастлив, когато е отпратил миналото, забравил злобата, не чака от никой нищо...
Кориандър. Аз не съм вадил мед от него, но цъфти след акацията и го дават че е доста медоносно, а ако арендатора има пазар - не лоши печалби се изкарват съм чувал, но просто е по-специфична култура и реализацията й е малко по-сложна от на царевица, жито, слънчоглед и ечемик(това което се сее на над 90% от площите).
От аморфата след това няма оттърване, така че не я садете по дворовете си.
Има я много покрай магистралите, покрай Дунава, покрай язовирите.
Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))