Каква е тази собственост - "общинска държавна"?? Има частна общинска и публична общинска. И в двата случая молбата е адресирана до кмета. За срока на действие на договора максимума е 10 години, а не безсрочен.
Каква е тази собственост - "общинска държавна"?? Има частна общинска и публична общинска. И в двата случая молбата е адресирана до кмета. За срока на действие на договора максимума е 10 години, а не безсрочен.
Ограниченото вещно право е за срок от 10 години...Цитирам договора. Парцела е от държавен горски фонд. Както каза Калин това има значение.
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Каква е тази собственост - "общинска държавна"?
Грешката е моя.
Е, разгеле, вече имам договор за 7 години. За толкова му се откъсна от сърцето на началника на горските. Вече е в службата по вписванията. Отне ми повече от две години, но всичко стана по буквата на закона. Помогнаха и съветите от тази тема. Най-любезни и услужливи бяха младежите-чиновници в МЗХГ, останах приятно изненадан, но, за съжаление, те бяха чак на финала.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Здравейте имам място от държавен горски фонд но след година изтича 7 годишния срок за ползване, какви са стъпките за подновяване?
Ориентировъчно колко големи са местата, които горските отпускат за пчелини в горския фонд?
Ето и малко за регистрацията, с бавни стъпки се върви към опростяване на процедурата
http://www.focus-news.net/news/2021/...o-chetene.html
И аз да добавя малко учудващи подробности. В агенцията по безопасност на храните при издаване на удостоверение за регистрация на постоянен пчелин в държавен горски фонд, в едно със заявлението искат и заповедта за учредяване право на ползване. Когато в заповедта е посочен срок примерно 7 г. и те издават удостоверение за регистрация със срок 7 г.. В един хубав ден / примерно след 2 г./ решаваш да участваш в някоя от мерките по ПРСР, а там като условие от ДФЗ - РА изискват срока на учреденото право на ползване, съответно и регистрацията на пчелина да покриват пет годишния ангажимент, който поемаш по съответната мярка на ПРСР. Или ако са изминали 2 години и един ден, то оставащия срок на действие на твоята заповед за УПП и на регистрацията на пчелина са под 5 г., от което следва, че започваме сначале да учредяваме право на ползване и преиздаваме удостоверение за регистрация на пчелина. Тази процедура ще се повтори и след още 2 г.
Имам заповед за УПП на единия си пчелин от 2012 г., следващата заповед УПП за същия пчелин е от 2016 г. преди издаването на прословутите указания / до издаването им през 07.2016 г. не се изискваше договор с ИАГ/. От 04.2019 г. съм пуснал заявление за УПП на същия пчелин вече съобразено с указанията от 2016 г.. От 2012 г. местоположението и размера на парцела не са се променяли / естествено и скицата по КК /. Сега се сетиха, че размера на парцела бил голям за капацитета на пчелина, който също не е променян. И познайте....... искат да започна всичко отново с издаване на нова скица с намален размер на парцела, а новата скица означава нов идентификатор на имота, който се вписва във всички останали документи. Всичко отново, разход на средства и време, и най вече на нерви.
При мен пък дават съседните парцели на двама други желаещи пчелари. Те, още по-новобранци и от мене, дори не осъзнават какво правят. Каква стана тя - хем ти дават парцел, хем после обезсмислят даденото. Всичката ни работа е такава, не е само в пчеларството. После се чудим защо сме на дъното.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))