Умен началник + умен подчинен = печалба
Умен началник + тъп подчинен = производителност.
Тъп началник + умен подчинен = кариерен ръст.
Тъп началник + тъп подчинен = извънредна работа
Умен началник + умен подчинен = печалба
Умен началник + тъп подчинен = производителност.
Тъп началник + умен подчинен = кариерен ръст.
Тъп началник + тъп подчинен = извънредна работа
Проблемът с Българската народопсихология се състои в това, че по презумпция всички началници са тъпи, а всички подчинени - умни. Въпреки това няма кариерен ръст, както си го написал, а хиляди форуми в интернет пространството, в които се оплюват "тъпите" началници и "тъпото" управление. Вметнах тази забележка само в интерес на истината.
Народопсихологията ни е чудесна! Образованието и възпитанието ни куцат.
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Аз си харесвам Българската народопсихология. Създава някакви дребни проблеми, но какво да кажем например за руската народопсихология, при която човек трябва да е трезвен само при раждането си и малко след това? Какво да кажем за гръцката народопсихология, при която мързела е висша форма на морал и възпитание. Да не изреждам и други нации .......
Разбираш, че си българин, когато седнеш на маса и пуснат реклама за диария по телевизията...![]()
![]()
![]()
Една жена се оплакала на попа:
- Отче, имам два женски папагала и те по цял ден говорят "Ние сме курви и хайде да се чукаме!"
Попът й отговорил:
- Аз пък имам два мъжки папагала и те по цял ден четат Библията и се молят. Може да донесете Вашите два да се научат и те на молитви. Жената послушала съвета на свещеника и донесла своите птици. Когато се срещнали, женските рекли:
- "Ние сме курви и хайде да се чукаме!", а мъжките отговорили - "Господи! Чуха ни се молитвите..."
При пчелите има мед, защото има ред!
Мъж води гадже у дома си:
- Айде, събличай се!
- Ама чакай, ние почти не се познаваме…
- Събличай се, стига глупости!
- Недей така, запознахме се вчера, дори нямаме общи познати!
- Бойко Борисов знаеш ли го?
- Да, кой не го знае…
- Еми айде, събличай сe!
- Знаеш ли какво е БСБ?
- Не, какво означава?
- Бог е създал Борисов!![]()
- Взехте ли си агне за Великден?
- Да.
- Колко кила е?
- Не знам, женско е и не ще да се качи на кантара.
При пчелите има мед, защото има ред!
Американците създали компютър, който предсказвал бъдещето. Обама решил да го попита:
- Ще има ли трета световна война?
- Да.
- Ще я има ли Америка?
- Да.
- Мойте близки ще бъдат ли живи?
- Да.
- А аз ще бъда ли жив?
- Да.
Обама решил да си направи майтап и попитал:
- А колко ще стува Кока-Кола-та след войната?
- Три рубли...
В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))