Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 107 от 496 ПърваПърва ... 75797105106107108109117157207 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,061 до 1,070 от общо 4956
    Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Нямам за продаване мед и не съм звънял по фирмите, но в САЩ вдигнала цените и на едро и на дребно. http://www.honey.com/honey-industry/...nth-wholesale/ Би трябвало и нашите търговци да вдигнат цената. Може би се ослушват и чак към юни ще качат цената към 6.00 лв.

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Куров Виж публикацията
    Нямам за продаване мед и не съм звънял по фирмите, но в САЩ вдигнала цените и на едро и на дребно. http://www.honey.com/honey-industry/...nth-wholesale/ Би трябвало и нашите търговци да вдигнат цената. Може би се ослушват и чак към юни ще качат цената към 6.00 лв.
    ами ще се ослушваме и ние той(меда) нито хляб нито вода иска така ,че..

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Ехее ,може и на нашата улица да изгрее слънце.Мед =6лв. ,восък =17лв.Пу , пу да не мине котка път!

Наблюдател
    Регистриран
    12.10.2010
    В карнобат миналата седмица го изкупиха на 6 лева .

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Цитат Първоначално публикувано от Konsula Виж публикацията
    Значи не всички търговци се услушват а се вкарват в час с международните цени, а други все още са на 5 лв. ако мине номера.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Куров Виж публикацията
    Значи не всички търговци се услушват а се вкарват в час с международните цени, а други все още са на 5 лв. ако мине номера.

А не се надявайте много дава 6 лв. за да събере бързо нужното количество което му трябва по договор като го направи и изведнъж 1. Спира да купува; 2. Сваля цената; 3. Оказва се че меда ти свети и не го ще и 3-4 часа по-късно ти звъни някакъв които ти казва че чул че имаш проблемен мед ако искаш 4 лв.
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Konsula Виж публикацията
    Дай някакъв телефон,кой е изкупвача?Не съм чул нищо такова.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Преди точно една година цената на меда беше 4.20 лева/кг.
    Колеги призоваваха да не се продава под 4.60 лева/кг.
    Цената стана 5.20 лева/кг, а след това падна малко и се продаваше на 5.00 лева/кг.
    Сега ако реално гоним 6.00 лева/кг, то значи има файда от всичко което го говорим тук.
    Восъкът се продаваше масово на 8-12 лв/кг, а сега може и да стигне кръглото 20лв/кг.
    Цените на отводките и майките ще ги видим скоро, но най-вероятно ще има значително повишение.
    Всичко това не се случи от добрата воля на изкупвачи. Замислете се колко години цената се въртеше около 4 лева и какво се е променило.
    Нито една от шиб*ните организации не е постигнала това, което постигна форума за 6 месеца. С всичките пари за реклама на българското пчеларство е постигнато едно голямо НИЩО.
    Като вземете 5-6 лева/кг за меда си, то благодарете на всички които изхабиха толкова нерви и време да се случи това. Ако не сте разбрали какво се случи, то върнете се малко назад във форума и прочетете отново всичко написано в темите(от темите за подхранване, през акара и до тази тема).

Вече мога да кажа, че този форум диктува всички цени в България.
    Ако все още не сте го разбрали, то вече е време. Някои хора се усетиха и защитават форума точно заради това, а тези с интерес цените да са ниски правят всичко възможно да намалят влиянието на форума. Сами можете да ги познаете кои са.
    След този пост най-вероятно ще се изсипят много хора, които ще ме убеждават колко не съм прав и как форума за нищо не става и колко сме безсилни пред изкупвачи, доценти и фирми-еднодневки.
    Тези хора съм склонен да ги изслушам само когато докажат поне на хартия, че имат нужната компетентност да правят такива анализи. Дотогава за мен те са просто хора желаещи да намалят влиянието на форума, а който иска може да си ги подкрепя, да им се радва на нападките и все пак всеки си има глава.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Преди точно една година цената на меда беше 4.20 лева/кг.
    Колеги призоваваха да не се продава под 4.60 лева/кг.
    Цената стана 5.20 лева/кг, а след това падна малко и се продаваше на 5.00 лева/кг.
    Сега ако реално гоним 6.00 лева/кг, то значи има файда от всичко което го говорим тук.
    Восъкът се продаваше масово на 8-12 лв/кг, а сега може и да стигне кръглото 20лв/кг.
    Цените на отводките и майките ще ги видим скоро, но най-вероятно ще има значително повишение.
    Всичко това не се случи от добрата воля на изкупвачи. Замислете се колко години цената се въртеше около 4 лева и какво се е променило.
    Нито една от шиб*ните организации не е постигнала това, което постигна форума за 6 месеца. С всичките пари за реклама на българското пчеларство е постигнато едно голямо НИЩО.
    Като вземете 5-6 лева/кг за меда си, то благодарете на всички които изхабиха толкова нерви и време да се случи това. Ако не сте разбрали какво се случи, то върнете се малко назад във форума и прочетете отново всичко написано в темите(от темите за подхранване, през акара и до тази тема).

Вече мога да кажа, че този форум диктува всички цени в България.
    Ако все още не сте го разбрали, то вече е време. Някои хора се усетиха и защитават форума точно заради това, а тези с интерес цените да са ниски правят всичко възможно да намалят влиянието на форума. Сами можете да ги познаете кои са.
    След този пост най-вероятно ще се изсипят много хора, които ще ме убеждават колко не съм прав и как форума за нищо не става и колко сме безсилни пред изкупвачи, доценти и фирми-еднодневки.
    Тези хора съм склонен да ги изслушам само когато докажат поне на хартия, че имат нужната компетентност да правят такива анализи. Дотогава за мен те са просто хора желаещи да намалят влиянието на форума, а който иска може да си ги подкрепя, да им се радва на нападките и все пак всеки си има глава.
    Няма нито да публикувам тука списъци с науки(пледмети), които съм изучавал, нито ще качвам дипломи - но имам претенции, компетентността ми да не е по-долу(назад) от твоята - най-малкото защото "школата"(Академиятя), която съм завършил е поне крачка по-напред от твоята - тъй, че няма тука да си мерим квалификациите и образованията...
    Аз, участвам активно във форума - следя не само постингите, но и когато има какво да кажа(напиша) - го правя(без да съм "мерудия на всяка манджа"). Ще се опитам да бъда максимално кратак, без да пиша фермани(че, трябва следмалко да тръгвам към "битака" в Плевен, да се видим с колеги). Да, цените скочиха, във форума бе не еднократно призовавано да се държат цени и да не се пада под еди си какви нива, и ако трябва да се мери в проценти заслугата на форума за това, то тя е няколко % за меда и около нулата за цената на восъка. Основната причина за скока в цената на меда, както всички знаем са сравнително ниските добиви през 2014, както в България, така в съседните страни и това в съчетание със сходни ниски добиви и в страни основни износителки на мед. Цената на восъка, всички предполагаме, че се дължи на липсата на восък на вътрешният пазар(или по-скоро ниските нива на предлагане), както и проучването на Светослав(на Матеев синът му) преди няколко дни показа, че в съседните страни цените са сходни. Тука няма да пропусна, и твоята прогноза(атализ) относно цените на восъка от преди няколко месеца - независимо дали са резултат на случайно нацелване или на низ от задълбочени познания и личностно желание, цените да са високи. Но, точно реалните сделки за восък именно през следващите дни в Плевен ще покажат кое е реалното ниво на цените на водъка. Не мога да отрека и това, че на всички ни се иска цените да са на по-високи, и по-високи нива(мед 10лв/кг на едро, восък - 30лв.), но както в известна степен те зависят от нас, то така и им влиаят и други фактори(цените на международният пазари и най-вече в съседните намдържави), над които пък ние трудно можем да влиаем - с две думи ПАЗАРНА ИКОНОМИКА.

Наблюдател
    Регистриран
    12.10.2010
    От раковски тел.не знам

Страница 107 от 496 ПърваПърва ... 75797105106107108109117157207 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 16 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 16 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •