Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 103 от 404 ПърваПърва ... 35393101102103104105113153203 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,021 до 1,030 от общо 4035
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Ивайло_Иванов Виж публикацията
    Вчера в 23,30 часа е плющял град на пчелина с големина на кокоше яйце майка казва че всичко е помляло, стъкла по къщата, остъклението, цигли по покрива, на асмалъците останало тук там листо - всичкото грозде на земята, домати, пипери, картофи всичко е набито в земята и е тотал щета... на кошерите всичките ламарини на капаците били начукани и надупчени не стига и това ами към 02.00 часа е изплющяла светкавица някъде около къщата и от нея комина тупнал на земята...
    днес от сутринта вали и не спира..
    Нас такова ни би рано пролетта, съжалявам колега, знам колко е гадно, но няма какво да се направи.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    В момента в Елена е потоп.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Рапира !
    А , казват , че при хитинова обвивка жилото излиза .

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    В момента в Елена е потоп.
    Тази нощ , или утре го чакам и при мен .https://www.gismeteo.ru/weather-varna-3421/

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Днес ми се обади един от всичките арендатори в Златарица да ме зарадва,че и късната и ранната слънчувка са цъфнали на едно.Колега от Долна Оряховица и той докарал кошерчета.Тая слънчувка я оградихме яко и пиле не може да прехвръкне. Да но има приток на нектар,че още не сме вадили и кило.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Пчеларски район
    Ресен-село Паскалевец
    Друмев при мене ранната слънчовка е в силата си,събота ще въртя защото имам тотално задръстване на плодници и магазини,за моя радост късната слънчовка сега почва да цъфти което ще удължи пашата с около 10 дена.Падна и малко град разбира се но няма щети никакви

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Дано и при мен да блокират така както при теб.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Rado76 Виж публикацията
    Друмев при мене ранната слънчовка е в силата си,събота ще въртя защото имам тотално задръстване на плодници и магазини,за моя радост късната слънчовка сега почва да цъфти което ще удължи пашата с около 10 дена.Падна и малко град разбира се но няма щети никакви
    Аз въртях вече в събота, защото всичко беше блокирано... Отчитам грешката да има само по 2 магазина, че някъде и 2 няма, ама за догодина ще я поправя...
    Имам ранна отводка, която е в нуклеус ДБ на 6 рамки. Магазина запечатан, долу 5 пити фул с мед, шестата един юмрук пило, другото мед. Майката се разхожда върху питата и преработва мед сигурно...
    Всички пити извъртях, без тази с малкото пило. Отводка рекордьор, а ако се бях намесил няколко седмици по-рано, щеше да олимпийски шампион, ама съботно-неделен пчелар новобранец съм та така...
    Интерсно е че отводкта беше във фибранен нуклеус, а не бяха почнали да го гризат, имаше само на едно място леко зачекнато колкото нокет, но само повърхностно. Прехвърлих пчелите във 8 рамков фибран с магазин, та да видим до края на слънчогледа дали ще го напълнят и него...

Това е отводка от два самосменни маточника, за които бях писъл пролетта. Основния кошер беше много силен, всяка седмица по време на рапицата дърпах пило от него, и явно за това заложил 2 маточника за самосмяна. Отнех ги тогава и направих отводка.
    мислех че ще заложи пак, но въпросния кошер не заложи повече маточници и до сега се представя отлично.

Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Днес ми се обади един от всичките арендатори в Златарица да ме зарадва,че и късната и ранната слънчувка са цъфнали на едно.Колега от Долна Оряховица и той докарал кошерчета.Тая слънчувка я оградихме яко и пиле не може да прехвръкне. Да но има приток на нектар,че още не сме вадили и кило.
    Е как така, нали имаше по 80 кила от кошер от липата ?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    80кг в София /Високо планински/ тук е темата Северен централен.

Страница 103 от 404 ПърваПърва ... 35393101102103104105113153203 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •