Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 10 от 72 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 91 до 100 от общо 718
    Почетен Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Приятели мой познат ми сподели че едно негово сем. е заложило вече роево настроение.Маточниците са на около 3 дни.
    Силата присъства там, където работи мисълта.

Наблюдател
    Регистриран
    23.02.2012
    Имам въпрос към по опитните колеги ,как да предотвратя изпадането в роево състояние на семействата при това лошо време което се задава. Кошерите са със магазини които са запълнени на 80-90% с мед , преди поставяне то им са изградили по 2-3 основи и нито един не беше заложил роеви маточници . Сега 3-4 лоши дни сигурно ще им подействат доста стимулиращо как мислите а ? Как да противодействам на това.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Това е проблема на ДБ много лесно изпада в роево състояние.

Наблюдател
    Регистриран
    23.02.2012
    Рояване ли , да ама не wink; ,от акацията почти нищто не събраха пчелите поради простата причина че в района на пчелина има не повече от 100-150 дървета.Прегледах ги и видях че са малко гладни.Само 2 семейства са заложили маточни чашки който са заредени но не са запечатани.Чудя се как е най добре да постъпя с тях така че хем да не ги изпусна хем и да съберат мед от слънчогледа.Утре ще им приложа някакъв номер, ама да видим кой на кого,аз на тях или те на мен

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Aleksiev
    Рояване ли , да ама не wink; ,от акацията почти нищто не събраха пчелите поради простата причина че в района на пчелина има не повече от 100-150 дървета.Прегледах ги и видях че са малко гладни.Само 2 семейства са заложили маточни чашки който са заредени но не са запечатани.Чудя се как е най добре да постъпя с тях така че хем да не ги изпусна хем и да съберат мед от слънчогледа.Утре ще им приложа някакъв номер, ама да видим кой на кого,аз на тях или те на мен

След колко време ще ти цъфне слънчогледа?Ако си отговориш на този въпрос ще знаеш как да постъпиш.

Почетен Автор
    Регистриран
    26.09.2010

Силата присъства там, където работи мисълта.

Наблюдател
    Регистриран
    23.02.2012
    Абе то един слънчоглед та нема що, да има 400-500 дк.максимум даже не знам дали ще има нещто и от него.Напоследък ми минават мисли да местя пчелина .ОКТОПОДА ЗА 3 ПОРЕДНА ГОД.засаждат царевица в момента 6 дни пръскат , от 4 до 15 май пак пръскаха..... Колкото до роевите семейства мисля да приложа номера който ми предлага колегата Stanko 1972 .

Наблюдател
    Регистриран
    07.07.2012

РОЕНИ ПРИ ПЧЕЛИТЕ-ВЪПРОСИ

Здравейте скъпи колеги пчелари. Аз съм един млад пчелар, едва на 18 години. Имам вече 5 кошера и петте са пълни. Аз и баща ми всъщност се занимаваме. В момента правя проект на MS Word, ще го отпечатвам на хартия, на тема "Какво е да си пчелар?". Тъй като съм 12 клас искам да запозная класа ми с основите за пчеларството. Горе долу съм обхванал от всяка тема по малко, но имам разни затруднения за които не мога да намеря информация и самия лично аз не знам.

Имам 2 основни въпроса:

1) Може ли да ми кажете основни признаци за роене с включени картинки? В смисъл заставаш пред кошера, отваряш го - ако видиш признаците да познаеш, че ще се рои.

2) Не можах да намеря в интернет, но на кое се вика маточник?

Мерси предварително!

Здравей,млади колега.Сканирах ти две страници от книгата "Наръчник за роенето при пчелите и всичко за борбата с него" на д-р Пламен Христов.Надявам се да са ти полезни.

Страница 10 от 72 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •