Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 10 от 17 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 91 до 100 от общо 166
    VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    //offtopic
    Ако някой се интересува, имам едно руско ремарке (почти ново), което не ползвам и само ми заема място в гаража. Искам да го продам и да си освободя местото. За цената ще се споразумеем. Яка руска изработка е и може да се преработи и за платформа за кошери. Намира се в София. За контакти - на ЛС.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Наблюдател
    Регистриран
    16.10.2014
    Здравейте,колеги какво мислите за подвижно пчеларство с микробус с кошери в него. Микробуса да се направи като вашите фургони,няма да събира много кошери,но ще е по лесно пренасянето на кошерите. Не знам само какво разрешение трябва да имаш за такова чудо.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Мерака преди всичко ,надали разрешение би ти трябвало за това което си намислил,важното е с колегите по нивите да сте на по чашка след работния ден.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Yangbee Виж публикацията
    Здравейте,колеги какво мислите за подвижно пчеларство с микробус с кошери в него. Микробуса да се направи като вашите фургони,няма да събира много кошери,но ще е по лесно пренасянето на кошерите. Не знам само какво разрешение трябва да имаш за такова чудо.
    Дали е икономически обосновано за 10 - 15 кошера да хвърлиш пари за цял бус и да не можеш да го ползваш за нищо друго. Меда ще ти излезе златен!

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Народните представители приеха на второ четене промени в Закона за движение по пътищата, според които се наказва с лишаване от право да управлява МПС за срок от 6 до 12 месеца и с глоба от 200 до 500 лева водач, който управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред или е регистрирано, но е без табели с регистрационен номер, информира „Фокус“.
    „За“ гласуваха 80 народни представители, 1 гласува „против“, а двама се въздържаха. За повторно нарушение наказанието е лишаване от право да управлява МПС за срок от 1 до 2 години и глоба от 600 до 1500 лева.

Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Yangbee Виж публикацията
    Ако микробуса е стар, ниска себестойност, изолиран(лятото няма да ги печеш пчелите), идеята не е чак толкова лоша ако нямаш друг избор.Помисли как би станало обслужването на тези кошери.Ако ще е за 8-10 кошера по-добре си намери помощник и микробуса само за транспорт, ще си три пъти на печалба.Единия път ще можеш да го ползваш за други дейностти и втори, фитнес ефекта от гимнастиката с вдигането и свалянето.Третия, ако "утре" решиш, че подвижното пчеларство не е по вкуса ти, микробуса няма да е осакатен от промените.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Аз, като новобранец, който разчита само на интуицията си, реших да пчеларствам, когато успея да го реализирам, с разтегателни платформи за 24 дървени ЛР кошера с ДБ магазини /4 реда х 6 бр/, превозвани с бордови бус 4х4 и ремарке към него. Категория В + Е. Разтоварване и позициониране да са с бързи ръчни крикове върху трупчета, криковете се прибират заедно с буса и ремаркето.
    Месторазполагането на платформите да се указва предварително от софтуер в компютъра, в който да са предварително въведени данните за пътищата, вида на горите и трайните насаждения в региона, както и данните за насажденията, получени през зимата от земеделските стопани и кооперациите. По възможност да се въведат и данните за стационарни пчелини в региона. Данните ще събирам и въвеждам през неактивния сезон, подготвяйки се за пролетта.
    За охрана и контрол на текущата ситуация при всяка платформа съм предвидил индивидуални везни за всеки кошер и дистанционно предаване на данните в реално време. Тези неща вече поевтиняха и са под стойността на евентуалния периодичен човешки реален контрол. Ще се посещават само при индикация за необходимост.
    И други неща съм намислил, но засега ми се смейте само на тези, по-нататък за останалото. И ме ориентирайте, ако е възможно, колко максимално тежи ЛР кошер, от който са отнети медовите магазини.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Шапка ти , свалям човече !
    Желая ти успех !

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Шапка ти , свалям човече !
    Даскале, да не ти измръзне главата. Я изчакай до пролетта.

Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Народните представители приеха на второ четене промени в Закона за движение по пътищата, според които се наказва с лишаване от право да управлява МПС за срок от 6 до 12 месеца и с глоба от 200 до 500 лева водач, който управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред или е регистрирано, но е без табели с регистрационен номер, информира „Фокус“.
    „За“ гласуваха 80 народни представители, 1 гласува „против“, а двама се въздържаха. За повторно нарушение наказанието е лишаване от право да управлява МПС за срок от 1 до 2 години и глоба от 600 до 1500 лева.
    Добре е,от 240 промените се приемат от 83ма.

Страница 10 от 17 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •