Аз ползвам буркан с два пръста мед на дъното и една лъжица оцет.Капачката има отвор пробит с химикалка.
Аз ползвам буркан с два пръста мед на дъното и една лъжица оцет.Капачката има отвор пробит с химикалка.
Видях до един кошер голям паяк и тамън се чудех какво прави и хвана една пчела, стой от страни и която се отклони малко я хваща и изяжда.
Много нагла гадина ама се спомина![]()
А пчели не влизат ли?Първоначално публикувано от Бай Пчеличко
И аз правя такива капани, влизат пчели, но много рядко.
Започнах рано пролетта сега почти няма оси, а други годни е чудо.
Не знам дали ефекта е от капана или има друга пречена.
20тина майки оси хванах само и 2 стършела.
Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций
Само пушката ги оправя ,явно сега мигрират на север и са сташно групирани такива ята не съм виждал дано се оправи времето че губим по кашер на ден.
Три дни станах перко да гоня пчелояди.Днес дават да се затопли, добре, че не съм там да гледам.Търсих из темите май бях писал, че есента дълго време прелитаха безброй ята.Гледах ги и се надявах да не се върнат, но уви.Явно са в пик на популацията.Дори ги чувам над Бургас в момента.Някой беше писал, че са защитен вид.Каква ли е причината.
Някой има ли някакво решение за тая напаст - пчелояди... Имам над 40 около пчелина и са много нахални
Има ли някой с пчелин близо до София, който сега има проблеми с пчелоядите? Искам да тестваме една джаджа, да видим има ли някакъв ефект.Birds repeller.jpg
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))