Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 10 от 43 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 91 до 100 от общо 817

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    25.03.2013
    Пчеларски район
    Елена
    Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Съветът ми е да демарираш на ливадата.Ако ограничиш майката(пилото) на акацията,за ливадата няма да имаш пчели за медобер.
    Благодаря за отговора.
    Има логика и в това предложение, особено ако не успея да развия добре семействата за акацията.
    Но не разбирам защо ще остана без пчели ако огранича майката по-рано. Все пак, ако приложа Демари в края на април, майката ще продължи да снася в плодника без да се качва нагоре. Така след акациявата паша мога пак да демарирам - вадя меда, запечатаното пило отива горе и посрещам ливадната паша. Някой дали прилага метода по два пъти? Колега buci59 какво мислиш за това?/публикувано в тема МОЯТА ПРАКТИКА/

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Октомври направих ротация на корпусите на 2 кошера като празния го поставих от горе а пълния от долу за опит.
    Направи ми впечатление, че тези 2 семейства нямат почти никакъв подмор, по 10тина пчели след 2те застудявания.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.02.2014
    Обикновенно е предпоследна,до пилото.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Във немския филм за ЛР кошери, строителната рамка я слагаха в крайна позиция в долния корпус. Там кошерите са полистиролни.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Благодаря на Юри за изчерпателната информация! Би ли описал по-подробно, при поставянето на празни медови полукорпуси, поствяш ли ХР под тях? Забелязал съм, че пчелите трудно усвояват новодобавен корпус с празни пити. А ако под него има и ХР, усвояването ще е още по трудно. Не знам кога ще започнат да го пълнят с мед и дали градят восъчни основи над ХР. Колко рамкови са ЛР кошерите ти.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Колега buci59, благодаря за изчерпателното поднасяне на твоя начин на работа ! Искам само да попитам какви ханеманови решетки ползваш за осмачетата ? Режеш ли ги , или ползвш 1/2 от пластмасовите за 10так , като доизграждаш с дървена рамка ?
    Невсичко с две бузи е лице !

Почетен Автор
    Регистриран
    25.09.2010
    Да,режа ги.Ползам метални и пластмасови,и по-съм доволен от вторите.

buci59 kак съхраняваш питите с прашец?

Васко, корпусите са 10 рамкови. Имам само няколко ханеманови решетки, но и тях рядко ги ползвам за отделяне на медовите корпуси от плодниковите. Относно градежа на ВО над ХР, да правятго, стига да има необходимите по принцип условия за градеж. И още едно уточнение. Като поставям повече основи, примерно 5-6, не ги редувам с изградени пити, а ги слагам една до друга. Ако пашата е започнала, ги слагам в средата, ако още не е, ги слагам в двата края. В противен случаг пчелите започват да слагат нектара в изградените пити и много по често, надграждат тях, вместо да градят основите.

Почетен Автор
    Регистриран
    25.09.2010
    В магазинните корпуси-временно,или във фризер ракла.

Страница 10 от 43 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •