Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 10 от 11 ПърваПърва ... 891011 ПоследнаПоследна
Резултати от 91 до 100 от общо 114

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    10.05.2016
    Пчеларски район
    Нови пазар, Шумен
    Отворено е от всякъде където позволява (дъното и отпред на снимката), а и нямам сянка за жалост. Мислих си да ги разширявам с още 1 корпус и от там да отворя да има по добра циркулация на въздуха. Колко рамки да кача горе и ВО ще сложа тъй като нямам изградени?
    Благодаря за бързите отвори, че се бях притеснил да не вземат да ходят на някъде

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Ако дъната са с цяла мрежа, то този проблем няма да го има. Нищо че е жега влагата е достатъчно голяма, така че пчелите си летят и си носят нектар и прашец.

Наблюдател
    Регистриран
    17.07.2011
    Вярно ли е , че тези пчели които са на грозд пред прелката в горещите летни дни и без паша период , изобщо през целия си живот не влизат в работа в кошера ( един вид стават мързеливи и когато излезе пашата не се включват в нея)?

Потребител
    Регистриран
    07.10.2010
    При мен вчера към 16 часа до към17.30 часа се получи също, много пчела пред входовете насъбрана. Ето и снимка.
    Живей както можеш, ако не можеш както искаш.

Автор
    Регистриран
    08.03.2015
    С каква система пчеларстваш, ако е ДБ магазин няма ли отгоре, ако е МК кажи наколко корпуса е колко е усвоил и т.н. ако си с ДБ и имаш вече магазин отгоре, а трябва да има вече може да му сложиш още един, но това само ако района ти го позволява както и силата на кошера най-добре с подръчни средства им направи сянка аз в тези големи жеги съм им сложил стиропор който е дебел 20см. взех ги от работата ми когато ни докараха новото оборудване с който бяха опаковани палетите. Но не е казано, че трябва да бъде толкова дебел. Виж от коя страна ти напича стените на кошерите и там може да сложиш листовете стиропор. Аз така съм ги сложил, че да се показват и да хвърлят сянка и на прелките отпред. Както и тук във форума някой беше написъл поговорка за руснаците, че винаги си пазат главата и краката. Просто се опитай да им направиш сянка от нещо, но без да им пречи на полета.

Наблюдател
    Регистриран
    10.05.2016
    Пчеларски район
    Нови пазар, Шумен
    Системата е лангстрот рут (многокорпусен), на 1 корпус вече на 10 рамки, но ще слагам и др корпус да не им е тясно. Благодаря за съвета ще им измисля нещо за сянка, че с тези температури не им е лесно.

А да попитам и др, като сложа и 2 корпус колко пило (поне така ми казаха) да кача във втория корпус? Някой казват 2 др 3 и ВО за градеж (нямам изградени), малко и аз се обърках. Иначе си взех една книга "календарен справочник по пчеларство" и там преглеждам какво се казва.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от HDH Виж публикацията
    Системата е лангстрот рут (многокорпусен), на 1 корпус вече на 10 рамки, но ще слагам и др корпус да не им е тясно. Благодаря за съвета ще им измисля нещо за сянка, че с тези температури не им е лесно.

А да попитам и др, като сложа и 2 корпус колко пило (поне така ми казаха) да кача във втория корпус? Някой казват 2 др 3 и ВО за градеж (нямам изградени), малко и аз се обърках. Иначе си взех една книга "календарен справочник по пчеларство" и там преглеждам какво се казва.
    Колега, гледах снимката ти. Прелката не е ли малка за това време на годината ?

Наблюдател
    Регистриран
    10.05.2016
    Пчеларски район
    Нови пазар, Шумен
    Ами не знам около 10 см е, ако мислите че е малко ще я разширя, не бях се замислил за това. Все още се уча, така че всякаква критика се приема

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Колега, къде ти е третия корпус или искаш рояци да гониш. Рутовата система е с три корпуса. Имаш много пчела в кошера и това струпване отпред може да е и признак за скорошно роене. Разширявай и ако имаш мрежа отдолу ще е най-добре. Създавай им работа - да градят да гледат пило, да събират нектар, но за целта реябва да има къде да го слагат.

Потребител
    Регистриран
    29.08.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Aleksey
    Ами ако не действаш;гроздето; ще узрее.Явно и при теб става въпрос за предстоящо роене.
    При мен колегата се оказа прав. Имаше заложени маточници. Взехме необходимите мерки и ... да видим.

Страница 10 от 11 ПърваПърва ... 891011 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •