Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 10 от 74 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 91 до 100 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2011
    Колега незнам с какво е бил смесен със сигурност не е слънчоглед защото при нас няма, но меда беше със същия цвят както отиса твоя в боркана беше черен ,а като го сипваш също като евтините масла със зеленикав отенак и сега се учудвам, че има в магъзините мед, при нас след липата пашата е само пдържаща и редко хвъгат мед в магъзините,аз затова направих форгонте поне 2/3 да ги местя за да оплзотворявам и по-късните паши.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    А е и аз не знам, ма тази година от Берковица ни ударихте всички у земята.
    Браво!!! - дали мана, липа, слънчоглед важното, че е мед.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2011
    Кандо ,а питаш ли ме миналата година какво беше само есента им дадох 1 тон захар и пролетта 500 кг.и до акацията кошерите ми имаха по 2-3 кила мед в тях, бях се оплашил ,че ако акацията не даде нектар ще ни мрът кшерите посред лято от глад.Аз от добро не съм купил форгоните да ги влачим по полето посред нощите, вместо да си спя до жената.Беден ни е раиона ама тази година неможем да се оплачем,случва ни се и ние в балана на 3-4г.да извадим повечко медец.

Наблюдател
    Регистриран
    04.05.2011
    Според вас колеги кога трябва да се извади последния мед и да се почне подхранване.Чувал съм мнения,че мед след 1 август не трябва да се вади а да се попълват запасите със захарен сироп,ако някои кошери нямат и да се поставят лентите да вароатоза.

Почетен Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Аз и от миналата година не мога да се оплача.Добивите ми тогава бяха почти около 45кг. от семейство.Тази стигнаха около 50-55кг.По 2 магазина от двете паши.Разликата е в това че миналата година по това време в плодника имаше между 8-10 кг мед, а тази около 14-16 и сега носят в магазините.Това е добър запас за зимуване.След дъжда вчера, който валя през ноща отидох около 10 сутринта при тях летежът беше доста активен.Забелязах нападения от стършели, но и този проблем го отстраних със спрей против насекоми.Доста силна популация във фургона, който ползвам за склад на вехтории.

Силата присъства там, където работи мисълта.

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2011
    Колега Попов незнам къде пчеларстваш но за сваляне на магъзините е рано,ако имаш късна паша ,поне изчакй до 15 август,ако са ти запечатили меда в магъзините го извади и след като ги свалиш на 15 август направи пеглед ,третирай за варотоза и храни ако нямат мед но до 20 септември след това не е хубаво ще изтощиш пчелите които ще зимуват.
    Станко за миналата година можем да поспорим сравнение с други години си беше слаба юли и авгус подържащата паша беше много слаба и кошерите не се бяха запасирали с мед за зимата,а и ти си гледаш кошерите хбаво,обръщаш им повеяе внимание.

Наблюдател
    Регистриран
    04.05.2011
    Колега Lazrov,благодаря за отговора.Пчеларствам в надморска височина от 1000м близо да Сандански.Тази ще ми втората година на вадене на мед и още не съм проследил развитието на пашата по месеци.тази година започнах да си правя някакъв календар.Но миналата постъпих точно така-до 15 август приключих с ваденето на мед и почнах подхранване.Пчелите го запечатаха добре.но се опасявах дали не е късно и затова се обърнах за съвет.

Потребител
    Регистриран
    07.10.2010
    В момента в района около моите кошери усилено цъфтят малиновите насаждения /моите и на колегите около мен/. Няма празен стрък и цвят без пчела. Много са активни. Е разбира се продължава и цъфтежа на ливадните растения. Така както всяка вечер вали, а през деня е слънчево влияе добре сигурно.
    Живей както можеш, ако не можеш както искаш.

Наблюдател
    Регистриран
    15.11.2010
    Пчеларски район
    сандански
    Цитат Първоначално публикувано от Димитър Попов
    Колега Lazrov,благодаря за отговора.Пчеларствам в надморска височина от 1000м близо да Сандански.Тази ще ми втората година на вадене на мед и още не съм проследил развитието на пашата по месеци.тази година започнах да си правя някакъв календар.Но миналата постъпих точно така-до 15 август приключих с ваденето на мед и почнах подхранване.Пчелите го запечатаха добре.но се опасявах дали не е късно и затова се обърнах за съвет.
    Досега кошерите ми бяха в село Любовище ,но там пашата приключи.Тази година акацията в района пропадна,но добра паша имаше от билките.Събрахме и малко мана .
    Моите кошери ги преместих в село Никудин там прецъфтяват последните билки.Миналата година пчелите в този район събираха мана до 5-10 септември.

Наблюдател
    Регистриран
    04.05.2011
    Здравей sandan.Най-после един колега от моя регион.Моите пчели са в Игралище.

Страница 10 от 74 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •