Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 10 от 10 ПърваПърва ... 8910
Резултати от 91 до 100 от общо 188

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    24.01.2011
    Пчеларски район
    Tsarevo
    Това ми е ясно,но не искам да губя още 1 месец,докато заложат маточници и я се оплодят майките я някой пчелояд пак да ги хапне.Интересува ме колко най-много мога да изчакам преди някоя пчела да се вземе насериозно и да стане търтовка?

Потребител
    Регистриран
    23.06.2013
    Пчеларски район
    община Силистра
    Цитат Първоначално публикувано от Stefan_S Виж публикацията
    Това ми е ясно,но не искам да губя още 1 месец,докато заложат маточници и я се оплодят майките я някой пчелояд пак да ги хапне.Интересува ме колко най-много мога да изчакам преди някоя пчела да се вземе насериозно и да стане търтовка?
    Провери, ако имаш майки, сложи прясно пило, почнат ли маточници отпиши ги.
    "Човек е щастлив, когато е отпратил миналото, забравил злобата, не чака от никой нищо...

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Сложи пита с яйца ако заложат маточници,унищожи ги и върни питата в кошера от който си я взел ,и тогава придавай майка.Ако направо придадеш майка и семейството си има някаква майка,дори и дефектна,има опасност новата майка да не бъде приета от пчелите.

Потребител
    Регистриран
    23.06.2013
    Пчеларски район
    община Силистра
    Колеги имам следния въпрос:На 22.04 направих 4 отводки,на 17.05 проверих дали са се оплодили майките и от 4-те само едната е започнала да снася.Вчера отново ги отворих останалите 3,но пак нямаха нито пило нито яйца.Колко мога да изчакам още за да се оплодят,или направо да поръчвам майки,защото се притеснявам да не станат търтовки.В моя район тази година има много пчелояди и доста колеги вече изреваха,че имат изгубени майки и търтовки.
    Колега, когато направи отводките, тогава ли са си заложили маточници или ти им сложи запечатани такива?
    Една моя майка миналата година не можа да излети за брачен полет и бързо стана търтовка!!
    Този пост е редактиран от de4o82; 22.05.2014 в 17:50. Причина: смисъл
    "Човек е щастлив, когато е отпратил миналото, забравил злобата, не чака от никой нищо...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Колеги имам следния въпрос:На 22.04 направих 4 отводки,на 17.05 проверих дали са се оплодили майките и от 4-те само едната е започнала да снася.Вчера отново ги отворих останалите 3,но пак нямаха нито пило нито яйца.Колко мога да изчакам още за да се оплодят,или направо да поръчвам майки,защото се притеснявам да не станат търтовки.В моя район тази година има много пчелояди и доста колеги вече изреваха,че имат изгубени майки и търтовки.
    Това е повече от месец, няма какво да ги чакаш придай и майка иначе ще стане търтовка.
    И аз на 25.04 направих 13 отводки от тях само 5 майки се оплодиха след това около 15.05 придадох на останалите 8 отводки който нямаха майка неоплодени майки, днес ги отворих и всички са оплодени.
    Сега времето е хубаво и стават работите.

Наблюдател
    Регистриран
    24.01.2011
    Пчеларски район
    Tsarevo
    Колеги,днес бях на пчелина да проверя отводките и останах приятно изненадан и трите майки са започнали да снасят,може би вчера или днес,защото яйцата бяха още изправени в килийките.благодаря за предложенията все пак и успешен сезон на всички

Потребител
    Регистриран
    14.04.2011
    Пчеларски район
    с.Вълчитрън, общ. Порд
    Тотална загубва на майки тая година, такова чудо не е било. От 20 мининуклеуса само 6 се оплодиха, останалите разграбени, пчелата се преселила на друго място.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    А килийката не е ли важна. Май има разлика между килийките на свищевите и роевите и самосменните майки.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Точно Валко .

Страница 10 от 10 ПърваПърва ... 8910

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •