хахаха нали не смяташ че те изобщо имат думата всичко е борба за пазари и влияние. Някой предричат че следващите след Англия напуснали са Полша, Унгария, Чехия и Словакия (вишеградската четворка) които последните години все по явно се противопоставят на амбициите на Германия... а нали се сещаш какво кава нашия премиер - Началникът в Брюксел каза така.....
ако ти се чете
http://www.septemvri23.com/Bulgaria_in_eu_2007-2013.htm
Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.
Вчера по новините си умрях от кеф, като гледах за разбитата печатница на уж фалшиви евра в Пловдив!!...и ние малко да ги върнем в първи клас - с какво нашите евра, дето ги печатаме, са по-фалшиви от техните, дето ги печатат в Западна Европа - където и да е било.....еми то малко като с меда- техния мед, истинския уж, по 10-15 евра си го купуват/продават...а нашия/простия - по 2 евро и 20 цента!
При нас цената на меда следващия
Acacia 4e
липа 2е
слънчоглед 1,8e
Когато договорите са продажбите на мед, идват търговци и да вземат проби, барабани и затворени, когато изкара между матуритетът, който варира от 30 до повече дни.
Има търговци, които плащат повече, ако периодът на плащане по-
Това са цените на едро, и когато се продава на дребно, тогава цената на 5 - 7 е
Здравейте живея в Испания и тук си гледам мойте пчели , за това мога да ви кажа от първа ръка на каква цена се продава тук , на едро 4 -4,5 € а на дребно от 6 до 8 € . Обаче магазините са тъпкано с някакъв китайски мед на цена от 3-4€ ,а когато пуснат хубав манов мед му искат по 12€.
Цена на дребно в Германия от 8-12евра за кг. в магазините.
Цена на дребно от производител 10-15 евра за кг.
Масово е мед от рапица. За цена на едро не съм запознат но няма да е 2евро за кг. със сигурност.
Меда им е отвратителен на вкус, по гаден мед не съм опитвал от немския. В прочем не само меда им не става като цяло хранителните им стоки са пълен боклук.
И да се лъжем няма смисъл в това - самозалъгваш себе си като пчелар!!!
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))