А случайно някой от вас да е експериментирал със продуктивността на семействата отгледани във малки и големи килийки ?
А случайно някой от вас да е експериментирал със продуктивността на семействата отгледани във малки и големи килийки ?
https://btvnovinite.bg/predavania/ta...o-kosheri.html
Тук нещата малко се преекспонират. Времето е прекалено топло, а гледайки видеото ми се стори, че на някои кошери доста им са стеснени отворите. В случая мисля, че се е получило прегряване довело до сваряване на пилото. Картинката е същата, но след това пчелите, ако пилото е много не могат да го зачистят и оттам и започва загниването на ларвите, което все още не може да се каже, че е АГ. Лабораторията за да си върже гащите, веднага изгори кошерите. Обаче само 4 на брой. Ако беше наистина АГ, то случая щеше да е като при козите и свинете.
Баси в големи филми се вкарваме! АГ си го има, имало го е и ще си го има и занапред! Вярвам сте чели изследването на Проф. Д- Румен Вълчовски от 2013г за разпространението на Ноземата и АГ в България. Специално за АГ заключението му е че средно за страната 12 % от патологията е за АГ... А за Цераната нещата са отървани отдавна! За да се прояви и развие дадена спора било то на Нозема или АГ си иска условия... Масовата психоза която обхвана Българските "пчелари" последните дни ми е вече смешна! Все повече се усеща липсата на знания и желания за знания в сектора, но нещата ще се улегулират!!!!
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))