Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 395

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от Stefanbg Виж публикацията
    Въйййй, значи и с амониева селитра мога да се друсам. А аз работих в азотноторов завод и съм пропуснал да си гепя няколко тона. Тя голяма работа бе, тор, барут, че и райски газ, който пък е анастетик, аналгетик и наркотик (заради предизвикваната еуфория). Това на шега, де! Идеята е много интересна и заслужава да се експериментира. Стига при изгаряне наистина да се получава N2O !
    Надявам се да не ме анатемосат колегите, че го публикувам(вече доста го обсъждахме въпросния на друго място), но тук на клипа ясно се вижда действието на амониевата селитра

https://www.youtube.com/watch?v=ZjmgNpSKO_0

Наблюдател
    Регистриран
    18.11.2013
    Цитат Първоначално публикувано от n.kostadinov Виж публикацията
    Надявам се да не ме анатемосат колегите, че го публикувам(вече доста го обсъждахме въпросния на друго място), но тук на клипа ясно се вижда действието на амониевата селитра

https://www.youtube.com/watch?v=ZjmgNpSKO_0
    Това не е амониева силитра. Закупих от този самозванец 300грама от този прах.Наистина е бял прах с сив отенък,но не е силитра.Сложих на 7 кошера с цел обединение,но 4 не се съвзеха.Меко казано съм бесен. Опъна ми 100лв с доставката за 600гр.Добре,че живее на далеч.Инак лично бих му опушил 10 кошера с сяра за назидание. Дадох проба в за изследване в Пловдив. Оказва се ,че е натъпкал поне 4 компонента в този прах.Само мошеници.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от rosimir83 Виж публикацията
    Това не е амониева силитра. Закупих от този самозванец 300грама от този прах.Наистина е бял прах с сив отенък,но не е силитра.Сложих на 7 кошера с цел обединение,но 4 не се съвзеха.Меко казано съм бесен. Опъна ми 100лв с доставката за 600гр.Добре,че живее на далеч.Инак лично бих му опушил 10 кошера с сяра за назидание. Дадох проба в за изследване в Пловдив. Оказва се ,че е натъпкал поне 4 компонента в този прах.Само мошеници.
    Спазва ли някакви указания за дозировка и бяха ли ти дадени такива?

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    През месец юли тази година правих отводки по метода на налитане на стари летящи пчели при майка в клетка. През юли и август, пчелите най-трудно приемат нова майка. Аз се убедих в това. След като майките престояха известно време в отводките и се убедих, че няма да бъдат приети, прибягнах до етера. Потопих връзка за обувки в шишето с етер и я поставих върху рамките под найлона. Изчаках около минута, след което извади връзката и поставих майката в клетката. Така направих и при трите отводки. Не съм приспивал пчелите напълно. На следващия ден, при две от отводките, пчелите бяха склонни да приемат майките. На третото, някои пчели подаваха храна на майката, а други бяха враждебни. Отчупих предпазните пластини на клетките и се прибрах на София. След седмица направих преглед. Майките на две от отводките бяха приети успешно. При третото я бяха убили. При трите отводки бях дозирал етера еднакво, но кошерите бяха различни. Кошерът на отводката, която не бе приела майката, беше с дълбоко дъно с табла - 100% мрежа.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от valaz Виж публикацията
    .... Майките на две от отводките бяха приети успешно. При третото я бяха убили. При трите отводки бях дозирал етера еднакво, но кошерите бяха различни. Кошерът на отводката, която не бе приела майката, беше с дълбоко дъно с табла - 100% мрежа.
    Това по моето скромно мнение е много важно наблюдение! И опитите с флаконите (поне при тези, които ми писаха) е същото - където има мрежести дъна не може да се създаде достатъчна концентрация на етеровите пари. Очевидно парите, като по-тежки от въздуха бързо изтичат през кошера и през решетката го напускат. Решетката очевидно трябва да се затваря по някакъв начин, за да се намали циркулацията на чист въздух за определено време, за да има по-голяма концентрация на етера.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Много много неприятно...аз лично съм ги приспивал с амониева селитра и действа безотказно.Само че ако искаш да приспиш повече от едно семейство трябва да зареждаш в пушалката втори път или да действаш много бързо.А този от клиповете..

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Колега , първо трябваше да питаш тук във форума . Има и други начини за упояване .
    Аз съм писал за амониевата селитра , как се прави .

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.03.2014
    Пчеларски район
    Ямболски
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Колега , първо трябваше да питаш тук във форума . Има и други начини за упояване .
    Аз съм писал за амониевата селитра , как се прави .
    Колега,къде мога да видя какво си писал ,и как се обработват с амониева селитра.Предварително ти благодаря.Поздрави.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Направи воден разствор на амониева селитра .
    Натопи в разствора естествен памук и го изсуши на сянка .
    Отрежи парче , колкото бучка захар и го сложи в димаря .
    Това е .

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Направи воден разствор на амониева селитра .
    Натопи в разствора естествен памук и го изсуши на сянка .
    Отрежи парче , колкото бучка захар и го сложи в димаря .
    Това е .
    Така си правехме “димки“ като ученици.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •