Остави тези отстояния. Познат има пчелин регистриран със 180 бр и на 50 метра друг пчелар си регистрира пчелин със 250 бр. След запитване до началниците, отговора беше, че е разрешил втория пчелин поради многото налична паша![]()
Има. Когато не отчете парите комуто трябва. Веднага го уволняват, даже се появяват напъни за разследване, които скоро след това изчезват.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Здравейте.Нов съм в пчеларската дейност.Миналия месец взех 2 отводки ДБ в момента покриват около 8 рамки от 10 плътно пчели.Намирам се в североизточната част на страната в момента цъфти слънчогледа.Пчеличките са почнали да задръстват яко плодника с нектар и почти не остава място на майката да снася.Проблемът ми е че по някаква неясна за мен причина градят основи много бавно (може би некачествени основи незнам).По големият проблем е че не разполагам със изградени рамки за разширяване на семействата и незнам как да постъпя.Ще съм много благодарен ако някой даде съвет какво да направя в ситуацията че да не спирам развитието на семействата.
Колко бавно градят?
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Ами доста за последната изградена рамка им отне повече от седмица може би две
Преди да цъфне слънчогледа, слага ли им сироп?
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Ако искаш може да изцентруфугираш 1-2 пити и да ги върнеш посредата през една, В.О. я слагаш м/у пилото централно и слагаш по една хранилка захарен сироп 1:1 + стартовит. В.О. я напръскай с сиропа.
В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))