Каров е написал следното:
Длъжен е да се извини този, който е предизвикал това състояние. Нали не очаквате някой майкопроизводител да изпрати майка в това състояние. По-скоро се е случило нещо след изпращането или след получаването. Има някъде някой виновен за това състояние, но понеже не сме врачки, няма как да знаем кой е той.
В търговията има едно понятие, и то на български се нарича ФРАНКО. Означава докъде отговорноста по доставката е на изпращача и откъде отговорноста се поема от купувача. При продажбата на майки се подразбира доставка ФРАНКО ОФИС НА ЕКОНТ В ГРАДА НА КУПУВАЧА. Това е мястото, където се разменят стоката и парите. Купувача плаща на Еконт и си получава майките. От този момент нататък СОБСТВЕНОСТТА и ОТГОВОРНОСТТА са си негови лични. Стоката вече си е негова, и ако си поиска, наистина може да си я опече в микровълновата пчека.
Мястото, където могат да се предявяват рекламации за повредена стока, също е офиса на Еконт - купувача получава майките, проверява ги дали са живи, едри, качествени и всичко останало, което иска да провери, и ако нещо не е наред, веднага вдига телефона и звъни на производителя (доставчика). Има си и свидетел (служителя в офиса на Еконт), така че всичко е законно, честно и справедливо.
Та точно офиа на Еконт е мястото, където се предявяват и рекламациите. Той е мястото, където трябва да се определи кой е виновника - изпращача или куриера. Когато се знае кой е виновника, лесно може и да се определи кой ще поеме щетите.
Аз съм имал случай с умряла майка по време на транспорт. Беше някакво момиче с приятен глас - звънна ми и на секундата му казах, че веднага ще изпратя друга майка. И го направих още същия ден, при това изцяло за моя сметка (дори и транспорта). Ако има други кофти майкопроизводители, които не го правят така - ами за тях не мога да отговарям.
Нещо повече - аз предприемам специални мерки, за да не се прегряват майките по време на транспорт. Знам ли го кой куриер къде ще ги сложи. Аз обграждам кутийките с майки от двете страни с парчета фибран, и освен това лепя и две етикетки с надпис да се държат на прохладно и проветриво място. До сега не съм чувал или виждал някой друг да предприема такива мерки и да полага толкова усилия за правилното опаковане на стоката.