Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 395

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Утре ще проверя и ще ви кажа. Засега знам само това, че 3-майчиното семейство се развива успешно. Две от майките вече са осеменили всяка една килийка от дадените им пити, но третата нещо се бави. С пчелите обаче няма проблеми - живуркат си заедно с 3-те майки и уважават всяка една от тях.

Вече смело използваме диетилов етер всеки път, когато ни потрябва за някоя гяволия. Не съм питал пчеларите получава ли се, но и те не са ми се жалвали, че някъде нещо се е объркало. За всеки случай предлагам да поизчакате още известно време, за да видим дали някъде няма да се появи някакъв отрицателен ефект.

Днес бяхме в Стара Загора, за да си вземем последните изпити за магистри по пчеларство. Скоро магистрите по пчеларство в България ще се удвоят ....
    Та докато пътувахме към един пчелин, където водим практиката, имах шанса да возя проф. Желязкова и и разказах за диетиловия етер и за експериментите, които съм направил. Тя ми потвърди, че едно време те също са използвали диетилов етер, но не толкова мащабно, колкото сега го правим. Основно са го ползвали в лабораторната практика. Заинтригува се от това, което и разказах, и може би за в бъдеще ще планира някакви експерименти на научна основа.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Утре ще проверя и ще ви кажа. Засега знам само това, че 3-майчиното семейство се развива успешно. Две от майките вече са осеменили всяка една килийка от дадените им пити, но третата нещо се бави. С пчелите обаче няма проблеми - живуркат си заедно с 3-те майки и уважават всяка една от тях.

Вече смело използваме диетилов етер всеки път, когато ни потрябва за някоя гяволия. Не съм питал пчеларите получава ли се, но и те не са ми се жалвали, че някъде нещо се е объркало. За всеки случай предлагам да поизчакате още известно време, за да видим дали някъде няма да се появи някакъв отрицателен ефект.

Днес бяхме с Стара Загора, за да си вземем последните изпити за магистри по пчеларство. Скоро магистрите по пчеларство в България ще се удвоят ....
    Та докато пътувахме към един пчелин, където водим практиката, имах шанса да возя проф. Желязкова и и разказах за диетиловия етер и за експериментите, които съм направил. Тя ми потвърди, че едно време те също са използвали диетилов етер, но не толкова мащабно, колкото сега го правим. Основно са го ползвали в лабораторната практика. Заинтригува се от това, което и разказах, и може би за в бъдеще ще планира някакви експерименти на научна основа.
    Трите майки разделени ли са с хенеманова решетка или си ходят заедно по питите.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Трите майки разделени ли са с хенеманова решетка или си ходят заедно по питите.
    Засега са разделени. Все още не смея да ги пусна, но може би ще трябва да се прежаля и да пробвам.

Към днешна дата все още не съм пробвал да упоявам и пчелни майки, но явно трябва да го пробвам. Добре че ме сети. Още утре мога да упоя няколко неплодни майки и да ги пусна в една обща кутийка. И ако стане номера, ще пробвам и с плодни майки.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Интересно ми е, ако упоиш масово един кошер дали няма да се наруши комуникацията в семейството? Или да загубят ориентация и да не се приберат в своя си кошер?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •