Редя магазините един върху друг така ли.А киселината от аптеката предполагам.Дядовата ми къща е празна така че място има просто прочетох много лоши неща за восъчния молец.В хладилника мислех да ги затворя че да не влиза тази гад.
Сложи ги под корпуса, пчелите ще си ги пазят.
То излиза че най добре магазините да останат върху кошерите. Но като попитам някой познат пчелар за този вариант ме гледа като извън земен
Не става под корпуса моите кошери са Дадан блат .Въпреки че са чисто нови дизайна им е стар.Интересното е че в магазина ми ги дадоха за най добрите
Ако искаш да останеш без пити ги сложи в неработещ хладилник (те са си там молците) виж в работещ е друга работа трябва да ги сложиш на течение в комин от магазини като са по нарядко и делиш нови пити на един комин и стари където се е люпило пило в друг.
Ако ги зазимяваш (между другото не е ли рано) не ги връщаи за дообиране, така молеца по не ги закача а и догодина по лесно ги усвояват.
Ама е рано остави ги на кошерите можеш и с мрежа от комари с малък процеп 10-15см.
На мравчената киселина много вяра нямай та е 5лв. литъра и се досипва че се изпарява, ледена оцетна е 20лв. литъра май е по добра а и убива и спорите на нозема ама ледена щото има и само оцетна по евтина е ама..... и тук се изпарява най добре на кошерите сега е началото на юли.
В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))