Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 262 от 677 ПърваПърва ... 162212252260261262263264272312362 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,611 до 2,620 от общо 6768
    Автор
    Регистриран
    22.10.2015
    Пчеларски район
    Кнежа
    При нас слънчогледа прецафтя за 7-10дни . Напълниха по един магазин ,но не бързат да запечатват. Добре , че имаме няколко хиляди дкр които са засети по различно време от кооперациите да напълним и 2ри магазин . Аз лично съм доволен след всичко провалено + това съм в града .

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Не искам да влизам в обяснителен режим, но цялата тази глупост започна от мнението на Гогол, че слънчогледът е мелез и не пуска нектар. Тъй като Гогол бе поставн натясно, вместо да обясви какво е имал впредвид, се захвана с моя правопис и граматика. Спамът не беше започнат от мен. Смятах да не пиша повече във форума, но се появи една учителка по български език и литература, която бе така добра да ми напише поста.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от валко Виж публикацията
    Не искам да влизам в обяснителен режим, но цялата тази глупост започна от мнението на Гогол, че слънчогледът е мелез и не пуска нектар. Тъй като Гогол бе поставн натясно, вместо да обясви какво е имал впредвид, се захвана с моя правопис и граматика. Спамът не беше започнат от мен. Смятах да не пиша повече във форума, но се появи една учителка по български език и литература, която бе така добра да ми напише поста.
    Аз под "мелез" разбирам генно модифициран сорт слънчоглед. Прочети във нета има много информация по въпроса. Така го модифицират че да няма нужда от опрашване и понеже няма нужда от опрашване не отделя нектар да привлича пчелите съответно няма мед от него.
    Беше написал една върховна глупост "Няма лош слънчоглед има слаб пчелар" Сега ще ти дам прост пример колега кара платформите на блок слънчоглед след 7 дена няма капка нектар в магазините, след което ги мести на друг блок и след 7 дена 2 магазина пълни. Отговори ми как е станало това, как от слаб пчелар за часове става добър и как кошерите от слаби стават годни за медосбор??
    Без лоши чувства всеки бърка.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Освен че не пуска нектар прецъфтява за 10 дни . Много им дреме на семепроизводителите, ясно е че вместо да се опитат да създават сортове устойчиви на атмосферни условия и различни вредители те създават и сортове независими от опрашване защото явно опрашването чрез насекоми няма бъдеще , та за тях относно пчелите вече е решено. С две думи дреме им ама на ... . Като се сетя преди време по слънчоглед всичко беше заклепано не можеш да разделиш корпусите и беше главна паша сега вече няма главни паши. Та да си дойдем на думата всичко почна със евросубсидиите оттам с ГМО културите и химикали купувани пак от тях ЕВРОПЕЙЦИТЕ /защото евросубсидирането не е за получаващия помоща а за даващия/ и ето го резултата.
    И за какво .. за единия гъз . Затова шефа съм го кръстил АЛФ защото има 7 стомаха и един голям гъз .
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Ако някои агроном ви прочете постовете за гмо ще падне,къде в България се сее гмо слънчоглед които няма нужда от опрашване ,аз може да съм далече от правописа обаче съм спокоен с биологията съм напред.Няма да ви отговарям на нападките но пишете такива глупости ,във ВАРНА бяха намерени следи от гмо във някакви вафли и имаше вои до бога а гмо слънчоглед се сее някаде в Ямболско и контролните органи спят.Нивата която не е пуснала нектар може е била слаба не добре подготвена ,на каманак времето дае било неблагоприятно,след това отива на гледана нива питите големи времето пригажда и пълни 2 магазина.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Ако някои агроном ви прочете постовете за гмо ще падне,къде в България се сее гмо слънчоглед които няма нужда от опрашване ,аз може да съм далече от правописа обаче съм спокоен с биологията съм напред.Няма да ви отговарям на нападките но пишете такива глупости ,във ВАРНА бяха намерени следи от гмо във някакви вафли и имаше вои до бога а гмо слънчоглед се сее някаде в Ямболско и контролните органи спят.Нивата която не е пуснала нектар може е била слаба не добре подготвена ,на каманак времето дае било неблагоприятно,след това отива на гледана нива питите големи времето пригажда и пълни 2 магазина.
    Как да няма ГМО в България, домата като го купувам ми казва добро утро и има вкус на цървул а и всичко от магазина. Иначе нивата беше много добре подготвена а времето прекрасно само за медосбор. Добре кажи ми тогава защо при мен има 2 големи блока единия е много хубав слънчоглед с големи пити няма кьорава пчела в него а другия е малък и се жълтее но гъмжи от пчела а са един до друг. Но нямам да спорим, жив и здрав.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Аз също не искам да споря обаче вярвам на очите си единия ми пчелин е обграден от слънчоглед и слагам трети магазини ,като тръсна питата и всички пчели ги къпя в жълт нектар ,от 20 години слушам тая песен хибрида не пуска нектар ,а магазините пращят,жив и здрав .

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    При теб е така и при мен е така 3та поредна година се разцепват на слънчогледа дори и слабите кошери, но при други хора не е така.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Факт е че им е под носа и не го посещават защо не мога да кажа.
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Автор
    Регистриран
    31.03.2015
    Пчеларски район
    плевен
    Мили ми дами и господа спора е излишен . Всеки може сам да си направи сметката какво дава слънчогледа . Има една книга "Медоносни растения" който я е цел там пише . КОНВЕНЦИОНАЛЕН слънчоглед добив от декар 2 до 4 килограма . ХИБРИД на половина дори и по малко. Според вас за 100 или 200 а може и повече кошера , колко хиляди декара ще ви трябват за да направите 2 - 3 магазина . Но да не забравяме че в полето имаше и дива разтителнос . А СЕГА Е СТЕРИЛНО !

Страница 262 от 677 ПърваПърва ... 162212252260261262263264272312362 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •