Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6774

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Това е форум за пчеларство , а вие сте го обърнали на БФ .
    Какво сте се захванали с Гогол или Валко ?
    А , колко други трябва да критикуваме?.....
    Не можем от всички да искаме перфектен правопис, а и това е невъзможно. Всеки греши повече или по-малко - важното е да се разбира какво е написано. В случая с Гогол обаче аз просто не можах да изчета целия текст до края, защото ми се налагаше да го сричам като първолаче. Още на втория ред се отказах и така и не разбрах какво е искал да напише.

Не го обвинявам, но и не мога да му изчитам постингите му до края. Нека да не ми се сърди .....

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    то вече и на слънчогледа не се радваме както на рапицата по добре да не ходят там пчели

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    то вече и на слънчогледа не се радваме както на рапицата по добре да не ходят там пчели
    Защо мислиш така? За мен годината е отчайващо слаба. Акацията пропадна, заради студеното време. Липата прецъфтя, ливадите вече ги косят. Моите пчели не само, че почти нищо не са събрали до момента, но от продължителното гладуване, започнаха да отслабват. Мед и пчели има само по част от магазинните пити. Останалата част от питите са празни. Нека съберат поне от слънчогледа, за да мога и аз нещо да извадя.

Автор
    Регистриран
    31.03.2015
    Пчеларски район
    плевен
    Мили ми дами и господа спора е излишен . Всеки може сам да си направи сметката какво дава слънчогледа . Има една книга "Медоносни растения" който я е цел там пише . КОНВЕНЦИОНАЛЕН слънчоглед добив от декар 2 до 4 килограма . ХИБРИД на половина дори и по малко. Според вас за 100 или 200 а може и повече кошера , колко хиляди декара ще ви трябват за да направите 2 - 3 магазина . Но да не забравяме че в полето имаше и дива разтителнос . А СЕГА Е СТЕРИЛНО !

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Изцапах центрофугата за 2ри път, вадене на мед е силно казано ама препипах магазините на най силните кошери и извадих 3 тенекии ливада. В 2рия корпус има също запечатан, но не съм ги ровил, само в магазини да освободя място за слънчогледа. Преди 2 дни пак пръскаха и има спад в пчелата точно когато не трябва, но нас никой не ни брой за хора, така че нямам големи надежди за добив. Та приключих с работата и отивам да почивам усилено.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Е, аз починах вече и съм на линия от 5-6 дена. Преди няколко, извадих от видинските 4 бр. - 4,5 тенекета. Меда както винаги е уникален със специфичен вкус. Тук са събрали малко акация, аморфа, каталпа, липа и др. Понастоящем летят към околовръстното на града Е-79, където има прилично количество слънчоглед. От тях очаквам да извадя и втори път. На пчелина слънчогледа е започнал преди около седмица и вече се забелязва някакъв по-значителен принос. Лошото е, че около 25-30% от семействата са отслабнали и няма да се отчетат както трябва.
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Лошото е, че около 25-30% от семействата са отслабнали и няма да се отчетат както трябва.
    Напротив,до края на слънчогледа ще са с по 12р пило и спокойно можеш да ги нацепиш за отводки.....Така,че и тез 25% ще са в полза...

Автор
    Регистриран
    06.01.2015
    Вчера рано сутринта ставане рано и газ към бубите, че сърце юнашко не трае. Пристигам и си мисля какво ще е положението като ги отворя. Отварям първо двете отводки майките приети, разхождат се и осеменяват. Малко ме притеснява, че са по слабички особено едната. Интересно, че и на двете боята им е паднала. Отварям следващото семейство, клетката освободена, не виждам пресни яйца, място за снясане малко и един маточник по средата на питата, други нямаше. Хубав, голям и захренен, майката не я видях.Продължавам със следващото семейство майката освободена пресни яйца в отделни килийки.Бях ги кръстил кучетата, а сега кротки като агънца следователно доволен. С другото семейство положението същото следователно още по доволен. Та от 5 броя 4 приети. На семейството с маточника майката я придадох след 3-4 часа понеже се залисах с ровене в другите семейства,а на всички останали автоматично след махането на старата слагах новата. Ей го на 20160712_100437.jpg

Автор
    Регистриран
    06.01.2015
    Цитат Първоначално публикувано от mir@k@ Виж публикацията
    Вчера рано сутринта ставане рано и газ към бубите, че сърце юнашко не трае. Пристигам и си мисля какво ще е положението като ги отворя. Отварям първо двете отводки майките приети, разхождат се и осеменяват. Малко ме притеснява, че са по слабички особено едната. Интересно, че и на двете боята им е паднала. Отварям следващото семейство, клетката освободена, не виждам пресни яйца, място за снясане малко и един маточник по средата на питата, други нямаше. Хубав, голям и захренен, майката не я видях.Продължавам със следващото семейство майката освободена пресни яйца в отделни килийки.Бях ги кръстил кучетата, а сега кротки като агънца следователно доволен. С другото семейство положението същото следователно още по доволен. Та от 5 броя 4 приети. На семейството с маточника майката я придадох след 3-4 часа понеже се залисах с ровене в другите семейства,а на всички останали автоматично след махането на старата слагах новата. Ей го на 20160712_100437.jpg
    Седя си вкъщи, слушам си музика, чакам да отмине дъжда и си чета темата за августовските отводки и майки по съвет на Мастър Йосифов. Та както си седя и се сещам за въпросното семейство с маточника. Старата майка я намерихме на втората рамка, спряхме да ровим и продължихме с другите семейства. Еми той си е бил там, просто не сме стигнали до него, намира се по- средата на плодника. Така, че неделя или понеделник пак ще летя към бубите. Дано придадената майка е жива, което ме съмнява много.

Автор
    Регистриран
    06.01.2015
    Цитат Първоначално публикувано от mir@k@ Виж публикацията
    Вчера направих проверка на въпросното семейство и се оказа, че маточника не е запечатен и беше изсъхнал като го махнах. Придадената майка е жива, осеменява добре и семейството е спокойно. Въртях малко рамки от плодника и изкарах едно тенекенце. Останаха 2 - 3 магазина и плодника, така, че ще капне още малко. Едно агресивно семейство му убих веднага майката, а на други 3 майки им откъснах по една антенка и ги маркирах , за да ги сменят. Началото на другата седмица ще ходя на проверка.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 22 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 22 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •